Nézem Színház A koronavírus a Velencei Biennálét is változtatásra kényszerített

A koronavírus a Velencei Biennálét is változtatásra kényszerített

Promóció

Nyár helyett ősszel rendezik meg a 64. Velencei Nemzetközi Színházi Fesztivált és a 14. Velencei Kortárs Táncfesztivált a járványhelyzet miatt.

Egy évszakkal átteszik az időpontot

Promóció
- Advertisement -

Az idén Antonio Latella vezetésével meghirdetett Velencei Nemzetközi Színházi Fesztivált június 29. és július 13. között tartották volna meg, ehelyett szeptember 14. és 24. között rendezik meg – írja a The Hollywood Reporter a hétfőn bejelentett közleményre hivatkozva.

A Marie Chouinard által rendezett Velencei Kortárs Táncfesztivált eredetileg a június 5. és 14. közötti időszakra hirdették meg, az új időpont október 13. és 25. között lesz.

Banksy velencei kalandja / Fotó: A street artist hivatalos Instagram-oldala

Már a koronavírus-járvány kezdetén, március 4-én elhalasztották a 17. Velencei Építészeti Biennále megnyitását: a több mint hatvan ország részvételével meghirdetett seregszemle május 23. helyett augusztus 29-én kezdődik és ugyanúgy november 29-én zár majd.

A Filmfesztivál és a kortárszenei fesztivál nem változik

Nem változik ellenben a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál időpontja. Április első hetében azt írták a szervezők, hogy a hagyományoktól való eltérés még csak fel sem merülhet. Ezt pedig újfent megerősítették: Az Alberto Barbera által rendezett eseménysorozatot szeptember 2. és 12. között tartják meg a velencei Lidón – erősítették meg hétfőn.

Sonia Boyce-t az első brit művész, aki képviselheti hazáját a Brexit után a Velencei Biennálén

Egy afro-karibi származású brit művész, Sonia Boyce fogja az Egyesült Királyságot képviselni az 59. Velencei Biennálén 2021. május-november között. Ezzel ő lesz az első brit művész, aki már az Európai Unióból történő kilépés után képviselheti hazáját a nemzetközi művészeti seregszemlén – írja a The Art Newspaper .

Ugyanígy a 48. Velencei Nemzetközi Kortárszenei Fesztivál dátumaiban sem terveznek változást: az Ivan Fedele által rendezett seregszemlére szeptember 25. és október 4 között kerül sor.

Hétfőn jelentették be az idén How will we live together? (Hogyan fogunk együtt élni?) címmel meghirdetett Velencei Építészeti Biennále hivatalos kísérőprogramjait is: a Hashim Sarkis főkurátor által szervezett biennáléhoz ezúttal 15 rendezvénysorozat is kapcsolódik majd.

A Velencei Biennále magyar pavilonjában Kovács DánielCsóka Attila RóbertMolnár Szabolcs és Smiló Dávid – akik a Paradigma Ariadné alapítói – Othernity – Modern örökségünk újragondolása című kiállítása tizenkét modern budapesti épület újragondolásán keresztül a regionális építészeti identitás újrafogalmazására tesz majd kísérletet. A nemrégiben elhunyt Oláh Mara, aki takarítőnőből lett festőművész, szintén képviselhette hazánkat, az eseménysorozat roma pavilonjában.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3