Nyár helyett ősszel rendezik meg a 64. Velencei Nemzetközi Színházi Fesztivált és a 14. Velencei Kortárs Táncfesztivált a járványhelyzet miatt.

Egy évszakkal átteszik az időpontot

Az idén Antonio Latella vezetésével meghirdetett Velencei Nemzetközi Színházi Fesztivált június 29. és július 13. között tartották volna meg, ehelyett szeptember 14. és 24. között rendezik meg – írja a The Hollywood Reporter a hétfőn bejelentett közleményre hivatkozva.

A Marie Chouinard által rendezett Velencei Kortárs Táncfesztivált eredetileg a június 5. és 14. közötti időszakra hirdették meg, az új időpont október 13. és 25. között lesz.

Banksy Velencei Biennale 2020 Elmarad Uj Idopont
Banksy Velencei Kalandja / Fotó: A Street Artist Hivatalos Instagram-Oldala

Már a koronavírus-járvány kezdetén, március 4-én elhalasztották a 17. Velencei Építészeti Biennále megnyitását: a több mint hatvan ország részvételével meghirdetett seregszemle május 23. helyett augusztus 29-én kezdődik és ugyanúgy november 29-én zár majd.

A Filmfesztivál és a kortárszenei fesztivál nem változik

Nem változik ellenben a 77. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál időpontja. Április első hetében azt írták a szervezők, hogy a hagyományoktól való eltérés még csak fel sem merülhet. Ezt pedig újfent megerősítették: Az Alberto Barbera által rendezett eseménysorozatot szeptember 2. és 12. között tartják meg a velencei Lidón – erősítették meg hétfőn.

Sonia Boyce-t az első brit művész, aki képviselheti hazáját a Brexit után a Velencei Biennálén

Egy afro-karibi származású brit művész, Sonia Boyce fogja az Egyesült Királyságot képviselni az 59. Velencei Biennálén 2021. május-november között. Ezzel ő lesz az első brit művész, aki már az Európai Unióból történő kilépés után képviselheti hazáját a nemzetközi művészeti seregszemlén – írja a The Art Newspaper .

Ugyanígy a 48. Velencei Nemzetközi Kortárszenei Fesztivál dátumaiban sem terveznek változást: az Ivan Fedele által rendezett seregszemlére szeptember 25. és október 4 között kerül sor.

Hétfőn jelentették be az idén How will we live together? (Hogyan fogunk együtt élni?) címmel meghirdetett Velencei Építészeti Biennále hivatalos kísérőprogramjait is: a Hashim Sarkis főkurátor által szervezett biennáléhoz ezúttal 15 rendezvénysorozat is kapcsolódik majd.

A Velencei Biennále magyar pavilonjában Kovács DánielCsóka Attila RóbertMolnár Szabolcs és Smiló Dávid – akik a Paradigma Ariadné alapítói – Othernity – Modern örökségünk újragondolása című kiállítása tizenkét modern budapesti épület újragondolásán keresztül a regionális építészeti identitás újrafogalmazására tesz majd kísérletet. A nemrégiben elhunyt Oláh Mara, aki takarítőnőből lett festőművész, szintén képviselhette hazánkat, az eseménysorozat roma pavilonjában.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.