Az új pápa és a Concerto Budapest koncertfilmje nyerte Velencében az Arany Oroszlánt

A Concerto Budapest koncertfilmje nyerte a velencei televíziós fesztivál (Venice TV Awards) Arany Oroszlán díját az előadó-művészeti alkotások kategóriájában.

Külön filmes stáb is részt vett

A filmet a Concerto Budapest és a Kremerata Baltica 2019. december 4-i közös koncertjén vették fel a Müpában. A két zenekar, valamint Keller András és Gidon Kremer főszereplésével készült.

concerto budapest koncertfilm gidon kremer keller andras venice tv awards
Gidon Kremer és Keller András / Fotó: Valuska Gábor / Müpa

A mintegy kétórás film megalkotásában a hagyományos koncertfelvételeknél szokásos televíziós felvételi technika mellett külön filmes stáb is részt vett – közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

concerto budapest koncertfilm gidon kremer keller andras venice tv awards 2020
Forog a Concerto Budapest koncertfilmjének felvétele / Fotó: Valuska Gábor / Müpa

Az olaszországi velencei televíziós fesztiválra a világ minden részéről beküldött televíziós alkotások 16 kategóriában mérkőztek meg ebben az évben

Valamennyi kategóriában csak egy alkotást díjaznak.

Az új pápa is Arany Oroszlánnal távozott

A zenekar szerint a fesztivál és a mezőny súlyát jól érzékelteti, hogy például a legjobb tévésorozat kategóriában a Paolo Sorrentino által rendezett, a Sky, az HBO és a Canal+ koprodukciójában John Malkovich főszereplésével készült Az új pápa című sorozat nyerte az Arany Oroszlán díjat, írja a Shots.

Mundruczó Kornél Pieces of a Woman filmje díjat érdemelt a Velencei Filmfesztiválon

Az idei Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Arany Oroszlánját a Nomadland kapta. Chloé Zhao Egyesült Államokban élő, kínai születésű rendező alkotásának főszerepét a két évvel ezelőtt Oscar-díjat érdemlő Frances McDormand (Három óriásplakát Ebbing határában) amerikai színésznő játssza. A film Jessica Bruder amerikai újságíró 2017-es írása, a Nomadland: Surviving America in the Twenty-First Century alapján készült.

A sorozat első évadának főszereplője Jude Law volt, és Az ifjú pápa címmel futott.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból