A venezuelai diktátor elég furcsa módszert választott arra, hogy elhitesse, nincs nélkülözés az országban

Jótékonysági koncertet szervezett Richard Branson brit milliárdos Venezuela és Kolumbia határában. Erre Nicolás Maduro elnök egy másik koncert megtartását rendelte el, mert szerinte nincs is éhezés az országban.

Venezuelában tarthatatlan állapotok vannak. Az ENSZ adatai szerint már több mint 3 millióan menekültek el az országból. A dél-amerikai ország mély politikai és gazdasági válságban szenved: nincs étel, orvosság. Sőt, a rendőrség lelövi őket, ha tüntetni próbálnak.

venezuela aid border
A Richard Branson által szervezett jótékonysági koncert Venezuela és Kolumbia határában / Fotó: The Independent

A nélkülöző venezuelaiak megsegítésére Richard Branson brit milliárdos támogatásával szerveztek adománygyűjtő koncertet a kolumbiai-venezuelai határra, a kolumbiai oldalon lévő Cúcuta városba pénteken.

Nicolás Maduro venezuelai elnök erre válaszul saját koncertet hirdetett meg. Ennek oka, hogy úgy véli, nincs hazájában humanitárius válság.

Az eset óta pedig azt is elrendelte csütörötkön, hogy lezárják a brazíliai határokat. Sőt, ugyanezt fontolgatja Kolumbia esetében is, írja az MTI.

A nap fotója: menekült kislány átmászik a szögesdróton

A nap fotója tegnap szintén gyermekek voltak, ahol Rama és Sita istenségek öltözetében szelfiztek. Ezen a linken tudod megnézni. És korábban is közöltünk is témáját adta menekült a nap fotója rovatunknak. A szóban forgó fotón Alfonso Mendoza lábak nélkül született. A 25 éves fiatalember, aki kilenc hónappal ezelőtt érkezett Kolumbiába az országának gazdasági válsága miatt, lecserélte a kerekesszéket egy gördeszkára.

És persze politikai okai vannak döntésének, ugyanis Brazília egyike annak a közel ötven államnak, amely a magát az ország ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó ellenzéki vezetőt ismeri el Venezuela ideiglenes államfőjének.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Úgy döntöttem, hogy újabb utasításig február 21-én 20 órától teljesen zárják le a szárazföldi határt Brazíliával[/perfectpullquote]

– jelentette be a hivatalban lévő venezuelai elnök.

20170729 LDD001 1
Venezuelai tüntetés / Fotó: The Independent
Maduro provokációnak tekinti a Venezuelának szánt külföldi segélyek felhalmozását az ország brazil és a kolumbiai határán, ahonnan az ellenzék hétvégén akarja bejuttatni a szállítmányokat az ő akarata ellenére. Maduro katonai vezetőkkel tárgyalva döntött a határzárról, amely Brazília esetében helyi idő szerint este lép hatályba.

No Title

¡Atención Venezuela! Anunciamos oficialmente que YA ENTRÓ el primer cargamento de ayuda humanitaria por nuestra frontera con Brasil. ¡Esto es un gran logro, Venezuela! ¡Seguimos! #23FAvalanchaHumanitaria

Azonban Juan Guaidó, ellenzéki vezető magyar idő szerint szombat délután 5 óra után percekkel kiírta Twitterre, hogy az első segélyszállítmány Brazíliából átjutott a venezuelai határon, írja a BBC.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból