A metróban verekedő egerekről készült fotó díjat nyert

Összezördülés az állomáson (Station Squabble) – ezt a címet adta Sam Rowley fotográfus a képének, amin két verekedő egér látható. A brit Természettudományi Múzeum közönségét pedig egyszerűen lenyűgözte.

LUMIX közönségdíjat érdemeltek a verekedő egerek

Sam Rowley Összezördülés az állomáson című egeres fotója az angol Természettudományi Múzeumot is lenyűgözte. Rowley különleges alkotása, a londoni metróban verekedő egerek fotója kapta a LUMIX közönségdíjat az angol Természettudományi Múzeum pályázatán – írta a CNN.

verekedes egerek metro
Sam Rowley: Összezördülés a metrón

A Station Squabble, azaz Összezördülés az állomáson című képen a rágcsálók olyan pozitúrában láthatók, mintha egyikük fojtogatná a másikat.

No Title

The winner of this year’s @LumixUK #WPYPeoplesChoice Award @NHM_WPY is Sam Rowley, with his well-timed portrait of two mice scrapping over food on a London Underground station platform. pic.twitter.com/5oOuxXxNVA

A jelenet a természetfotósokat is lenyűgözte. Rowley alkotását 25 dobogóra esélyes képből választotta ki a zsűri.

Hajnalokat töltött a metróállomásokon

A CNN-nek a 25 éves fotográfus elmondta, néhány furcsán néztek rá, amikor lefeküdt a padlóra, de közben iszonyatosan kíváncsiak is voltak. A morzsákért verekedő egerek esete után még egy hétig járta a metróállomásokat Rowley. Körülbelül egy héten keresztül minden este, reggelekbe nyúlóan kutatta az újabb ihletet.

London metróneveit irodalmi művekkel helyettesítették

A brit főváros, London történelmi múltja, gazdag kultúrája számos írót megihletett. Arról nem beszélve, hogy olyan nagynevű művészek örökítették meg nevét, állomásait, mint Shakespeare, Dickens vagy Arthur Conan Doyle. Ebből kifolyólag, a méltán híres metróhálózat és a könyv szerelmeseinek találkozásából született meg az irodalmi térkép.

Rowley szerint a kép már túlnőtt rajta.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból