Lassan ki se kell mozdulnunk otthonról, hogy lássunk egy kis kultúrát. Persze az élmény nem ugyanaz, de sokaknak óriási lehetőség, hogy a nappaliból ülve is megnézhetik Vermeer híres festményeit.

Mindössze 36 alkotás maradt fent a holland festőtől, amelyek többnyire a vidéki életet ábrázolják. A festmények a világ különböző részein vannak szétszórva, a művészetek szerelmeseinek országról országra kell utazniuk, hogy ingyen megcsodálhassák a képeket.

Jan Vermeer Girl With A Pearl Earring Galleryintell E1362631184589
Már Ki Se Kell Mozdulnod, Hogy Megnézd A Képet / Fotó: Galleryintell

Azonban ennek vége, mostantól akárki élvezheti a művész munkáit, köztük a leghíresebb alkotást, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményt, függetlenül attól, hol van. Tizennyolc múzeum segítségével a Google Art & Culture létrehozott egy virtuális múzeumot, benne a festő összes képével. A múzeumban 7 „szoba” található, ahol nagy felbontásban jelennek meg a festmények.

Így nézne ki a Facebook, a Google és a többi app, ha a ’90-es években lennénk

Az alábbi fotókon láthatjuk, hogy például régi, old szkúl fényképezőgép lenne az Instagram, walkie talkie a WhatApp vagy a Spotify valami ócska – mai szemmel – walkman. Neked melyik tetszik a legjobban? Egy botrányosan rossz vezetésű suliba felvételiztem forgatókönyvírás szakra, de csak az alkalmazott fotográfia osztályba belépve kaphattam diákigazolványt.

A kiállítás számítógépről is elérhető, a különbség, hogy ott panorámafotók láthatók. Mivel néhány darab túlságosan törékeny ahhoz, hogy szállítsák, a digitális múzeum tökéletes megoldás, hogy minél több emberhez eljussanak a képek.

Legyél te is részese az élménynek, nézd meg a képeket itt.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet