A kastély a virtuális valóság lehetőségeit kihasználva segíti a karanténban ülő történelemtanuló diákokat. Mi több, Trónok Harca kvízzel is kedveskednek az oldalra látogatóknak. 

Küzdelem a távoktatással

Magyarország már a koronavírus elterjedése előtt is jelentős problémákkal állt szemben az oktatást illetően, az új Nemzeti Alaptanterv ugyanis hagyott némi kivetnivalót maga után. A világjárvány országunkban való megjelenésével azonban új problémával kellett szembenéznünk: a digitális távoktatás nehézségeivel. 

Versailess Tavoktatas
A Versailles-I Kastély A Karanténban Tanuló Diákokat Segíti / Fotó: Versailles-I Kastély Weboldal

Ez persze nem hazai kuriózum, más országok is küzdenek a karanténban ülő diákok taníttatásával. A francia oktatási minisztérium a napokban azonban formabontó bejelentést tett közzé. A versailles-i kastély online platformjain, tehát a weboldalukon, az Instagram, valamint a Facebook-oldalukon elérhető program keretén belül a diákok a Francia Forradalomtól elkezdve egészen a világháborúkig kalandozhatnak a francia nép történelmében. 

Számtalan lehetőség

A weboldal azonban nemcsak a koronavírus idejére tervezi közkinccsé tenni ezeket a tartalmakat, hosszabb távon is szeretnének lehetőséget biztosítani az érdeklődőknek, hogy részt vehessenek az oktatóprogramokon. Mi több, már eddig is volt hasonló törekvésekre példa a kastély oldalán, amit egyébként évente tízmillióan látogatnak. Az elmúlt évtizedben olyan kortárs művészek kiállításai voltak megtekinthetők a platformon, mint Giuseppe Penone vagy Joana Vasconcelos. 

A koronavírus kirobbanása óta a weboldal a virtuális valóság kínálta lehetőségeket kihasználva biztosította a látogatóknak, hogy online körbejárhassák a kastély galériáját is. Több mint 150 munkával találkozhatunk egy-egy ilyen túránk során. 

Így is lehet: Művészetté tették a karanténban töltött idejüket

A koronavírus-járvány számos életet követel világszerte. Magyarországon a hivatalos adatok szerint tizenöten hunytak el, míg Nagy-Britanniában tegnap 1000 felé emelkedett a halottak száma. Múlt hét szombaton a magyar kormány kijárási korlátozást rendelt el, aminek értelmében csak a legszükségesebb esetekben van mód kimozdulni az otthonunkból.

A versailles-i kastély egy kreatív kvízzel is szórakoztatja az érdeklődőket. A Trónok harca játék keretein belül, a kérdések kitöltésével kiderülhet, melyik francia uralkodóra hasonlítunk a leginkább. 

A weboldal 11 titkot is megoszt a látogatókkal, köztük, hogy minek köszönhető a kastély amúgy 600 szökőkúttal büszkélkedő kertjének intenzív illata, ami régebben több palotabeli vendéget is elkábított vagy megbetegített. 

Nádasdy Ádám: Kevesebbet kellene utazgatnunk a járvány után

A felelős hozzáálláshoz tartozik, hogy otthon kell maradni annak érdekében, hogy ne fertőzzünk meg másokat, csökkentve ezzel a járvány terjedését. A világon több szakértő, orvos is kampányba kezdett az otthonmaradás érdekében. Azonban felmerülhet a kérdés: hogyan üssük el a karanténban töltött időnket. A kultúra ismert alakjait kérdeztük meg, ők hogyan vészelik át ezen időszakot.

A weboldal lehetőséget ad tehát nemcsak az informálódásra és a kastély egyes részeinek körbejárására, de a szórakozásra is. Hasonló lépésre szánta el magát a Smartify applikáció is, ami több száz, mára a járvány következtében bezárt múzeum tárlatát teszi online elérhetővé a felhasználók számára. Így az alkotások és azok történetei otthon, a kanapéról is élvezhetők. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

goballoon.hu - 2024 július - LinkMarketing - 6

Felkészülés a hőlégballonos repülésre

Ma már nem úgy készülünk egy hőlégballonos sétarepülésre, mint a 2019-ben megjelent “A hőlégballon” című film szereplői, akik az NDK-ból próbáltak megszökni egy ilyen légijárművel.

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.