Versaukció az Aurórában – ott a helyed!

Biztosan megfordult már a fejetekben, milyen sokat érhet – nem csak anyagilag –, ha néhány évtizeddel később ott van a vitrinben/asztalon vagy falon bekeretezve egy nívós szerző kézirata. Eláruljuk… Igen nagy élmény! A magadévá tételére lehetőséged is lesz. A ContextUs.hu kulturális portál a Rombusz Műhellyel karöltve versaukciót szervez, melynek az Auróra ad otthont április 16-án, 16 órai kezdettel.

A Nemzetközi Roma Napot, melynek keretén belül a roma kultúrát is ünneplik, április 8-án tartják. Az ünnepet hivatalosan 1990-ben, a lengyelországi Serockban, a Nemzetközi Roma Unió (IRU) 4. Roma Világkongresszusán alapították a roma képviselők az első nagy nemzetközi találkozójának emlékére, mely 1971 április 7-e és április 12-e közt zajlott Chelsfieldben, az Egyesült Királyság fővárosa, London közelében. 

A nemzetközi figyelmet először a lengyel nemzetiségű II. János Pál pápa hívta fel, majd 2003-ban a dalai láma gyertyát gyújtott az ünnepen.

Ezt követően, 2006-ban az Európai Tanács főtitkárhelyettese, Maud de Boer-Buquiccio, és 2009-ben Hillary Rodham Clinton vállalt jelentékeny szerepet e napon.

Április 11-én pedig többek között József Attila születésnapját ünnepeljük 1964 óta, amely egyben a magyar költészet napja is. E két jeles ünnep szülte a versaukciót.
 

Nívós szerzők álltak a kezdeményezés élére, mint:

– Áfra János
– Bajtai András
– Baranyi Gergely
– Bende Tamás
– Biró Krisztián
– Borda Réka
– Csider István Zoltán
– Csombor Rita
– Énekes András Előd
– Fehér Renátó
– Ferencz Mónika
– Géczi János
– Győrfi Kata
– Horváth Benji
– Polák Péter
– Jónás Tamás
– Juhász Márió
– Kabai Lóránt
– Kemény Zsófi
– Kopcsányi Lilla
– Kovács Márton
– Kukorelly Endre
– Laboda Róbert
– Nemes Z. Márió
– Németh Zoltán
– Pion István
– Simon Márton
– Sirokai Mátyás
– Urbán Ákos
– Zalán Tibor
– Závada Péter
Minden szerzőtől két-két művet lehet megvásárolni. Ha esetleg úgy dönt valaki, nem szeretne csak egy szerzőtől és/vagy egy művet a sajátjának mondani, természetesen van lehetősége rá. 

A befolyt összeg teljes egészét a 20 éve működő, nagy múltú Romaversitas Alapítványnak kerül felajánlásra, amely hivatalos keretek között kerül átadásra.

Az aukció után nem ér véget a móka, hiszen a Valami Swing nevű gipsy swing zenekar fűszerezi meg a rendezvényt 

Makk András – szólógitár
David Cooper – gitár
Babindák István – klarinéet
Kis Kata – ének

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Játsszuk Django Reinhardt muzsikáját, gypsy swinget, jazz manouche-t, a 20-as, 30-as évek jazz zenéjét, sztenderdeket, hot clubot, sanzonokat, régi és új magyar slágereket![/perfectpullquote]

– olvasható a Facebook-oldalukon.
Facebook-esemény: ITT 
Időpont: Április – 16. – 16 óra
Helyszín: Auróra (1084 – Budapest – Auróra utca 11.)
Jegyár: Ingyenes
Grafika: Solymosi Mór

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet