Rengeteg önfejlesztő írás foglalkozik a párkapcsolatokkal, azok fejlesztésével. Azonban többségük nem veszi figyelembe a veszekedés fontosságát, ami mint kiderült, hasznosabb, mint gondolnánk.

Kutatás állítja

Egy nemrég megjelent kutatásból kiderült, a házaspárok 44%-a úgy véli, a vita egészségesen és produktívan hat a kapcsolatra. Heti egy csendes, békésen történő veszekedés segít abban, hogy hosszú távon együtt maradjunk párunkkal. Minden félreértés ellenére, ezek a párok tudják, hogy szerelmük igaz és őszinte.

Mental
A Veszekedés Teszi Intimmé A Párkapcsolatot / Fotó: Mental Floss

Az alábbi 9+1 ok bizonyítja, a vita tényleg szükséges, ha örökké tartó párkapcsolatra vágyunk:

A veszekedés az érett kapcsolat jele

Couple Fighting 5

Ha képes vagy érthetően elmondani a véleményedet, nem elkerülve a konfliktusokat, határozottan készen állsz, hogy a kapcsolatodat új szintre emeld.

A veszekedés azt jelenti, hogy törődsz a másikkal

How To Be A Happy Couple Thats Envied By All

Egyszerűbb lenne szemet hunyni a párod idegesítő szokásai felett, de ha képes vagy vállalni a kellemetlenségeket a jobb eredmény érdekében, akkor az az igaz szerelem jele.

A veszekedés könnyebbé teszi a kommunikációt

Couple Fighting In Street

Ahhoz, hogy bizalmat szerezz a kapcsolatodban, muszáj kommunikálnod. Miután a veszekedés az egyik legőszintébb módja a kommunikációnak, segít elérni az intimitást, a bizalmat és a kapcsolódást a másik felé.

A veszekedés az egészséges párkapcsolat jele

Couple Arguing 0 1509068161

A pszichológusok szerint 7 fő kulcsa van az egészséges és boldog párkapcsolatnak, ezek közül az egyik a veszekedés. Segít abban, hogy újraértékeljük a kapcsolat értékeit és az érzelmeinket.

A veszekedés erősebbé teszi a kötődést

Vie Heureuse

Amikor veszekedtek a partnereddel, nem azt jelenti, hogy nyertek vagy veszítetek. A legértékesebb dolog, hogy e közben tanultok egymásról, és még fontosabb, hogy saját magatokról is.

A veszekedés enyhíti a haragot

Bw Argument

Kapcsolatban élni nem olyan egyszerű, folyamatosan tágítanod kell a határaidat, és ha partnered nem teszi meg ugyanezt érted, akkor jogosan neheztelhetsz rá. Ez növeli a haragot, ezért fontos, hogy kiadd magadból, amit gondolsz. Ebből párod is megtanulja, mire van szükséged.

A veszekedés azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel együtt maradtok

183732E3 Dde0 4F2E Fcca Efa063911A08

Néhány kutatás kimutatta, a legnagyobb hiba, amit a párok elkövetnek: az elkerülés. A szegényes kommunikáció a leggyakoribb oka a szakításoknak.

A küzdelem szenvedélyessé tesz

Családi Veszekedés 1

Néhány pár élvezi a vitatkozást, mert emeli a hormonszintet. Ezek az emberek tudják, ez csupán az egymást iránt érzett szenvedély jele. Fontos, hogy kiengedd az érzelmeidet, de ne felejtsd el pozitív módon lezárni a veszekedést.

A vita megment az unalomtól

19618731 A55E41F1Ee2Ea0Fe186Ed089Cbae5070 Wm

Még akkor is lesznek dolgok, amiken veszekedtek, ha már évek óta együtt vagytok. És ez nem rossz. Képzeld el, milyen unalmas lenne a kapcsolatod, ha mindig mindenben egyezne a véleményetek a partnereddel!

Hogyan veszekedj egészségesen a pároddal

6 Jel Hogy Durvan Feltekeny Vagy

Fontos kiemelni, hogy létezik jó és rossz veszekedés. Ahhoz, hogy produktív legyen a vita, nem árt betartani néhány szabályt:

  • Tiszteljétek egymást, hiszen mindketten emberek vagytok.
  • Tudjatok bocsánatot kérni egymástól, ettől nem leszel gyengébb, sőt!
  • Ragaszkodjatok a jelenlegi ponthoz, ne hozzatok fel régi sérelmeket vagy egymás hibáit!
  • Ne vonjatok be harmadik személyt, rokont vagy barátot a veszekedésbe, mert ez tiszteletlenség, ketten oldjátok meg a problémákat!

Sok sikert!

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet