Követem Közélet Kutatás szerint ahhoz, hogy örökre együtt maradj a pároddal,...

Kutatás szerint ahhoz, hogy örökre együtt maradj a pároddal, veszekednetek kell

Promóció

Rengeteg önfejlesztő írás foglalkozik a párkapcsolatokkal, azok fejlesztésével. Azonban többségük nem veszi figyelembe a veszekedés fontosságát, ami mint kiderült, hasznosabb, mint gondolnánk.

Kutatás állítja

Promóció
- Advertisement -

Egy nemrég megjelent kutatásból kiderült, a házaspárok 44%-a úgy véli, a vita egészségesen és produktívan hat a kapcsolatra. Heti egy csendes, békésen történő veszekedés segít abban, hogy hosszú távon együtt maradjunk párunkkal. Minden félreértés ellenére, ezek a párok tudják, hogy szerelmük igaz és őszinte.

A veszekedés teszi intimmé a párkapcsolatot / Fotó: Mental Floss

Az alábbi 9+1 ok bizonyítja, a vita tényleg szükséges, ha örökké tartó párkapcsolatra vágyunk:

A veszekedés az érett kapcsolat jele

Ha képes vagy érthetően elmondani a véleményedet, nem elkerülve a konfliktusokat, határozottan készen állsz, hogy a kapcsolatodat új szintre emeld.

A veszekedés azt jelenti, hogy törődsz a másikkal

Egyszerűbb lenne szemet hunyni a párod idegesítő szokásai felett, de ha képes vagy vállalni a kellemetlenségeket a jobb eredmény érdekében, akkor az az igaz szerelem jele.

A veszekedés könnyebbé teszi a kommunikációt

Ahhoz, hogy bizalmat szerezz a kapcsolatodban, muszáj kommunikálnod. Miután a veszekedés az egyik legőszintébb módja a kommunikációnak, segít elérni az intimitást, a bizalmat és a kapcsolódást a másik felé.

A veszekedés az egészséges párkapcsolat jele

A pszichológusok szerint 7 fő kulcsa van az egészséges és boldog párkapcsolatnak, ezek közül az egyik a veszekedés. Segít abban, hogy újraértékeljük a kapcsolat értékeit és az érzelmeinket.

A veszekedés erősebbé teszi a kötődést

Amikor veszekedtek a partnereddel, nem azt jelenti, hogy nyertek vagy veszítetek. A legértékesebb dolog, hogy e közben tanultok egymásról, és még fontosabb, hogy saját magatokról is.

A veszekedés enyhíti a haragot

Kapcsolatban élni nem olyan egyszerű, folyamatosan tágítanod kell a határaidat, és ha partnered nem teszi meg ugyanezt érted, akkor jogosan neheztelhetsz rá. Ez növeli a haragot, ezért fontos, hogy kiadd magadból, amit gondolsz. Ebből párod is megtanulja, mire van szükséged.

A veszekedés azt jelenti, hogy nagy valószínűséggel együtt maradtok

Néhány kutatás kimutatta, a legnagyobb hiba, amit a párok elkövetnek: az elkerülés. A szegényes kommunikáció a leggyakoribb oka a szakításoknak.

A küzdelem szenvedélyessé tesz

Néhány pár élvezi a vitatkozást, mert emeli a hormonszintet. Ezek az emberek tudják, ez csupán az egymást iránt érzett szenvedély jele. Fontos, hogy kiengedd az érzelmeidet, de ne felejtsd el pozitív módon lezárni a veszekedést.

A vita megment az unalomtól

Még akkor is lesznek dolgok, amiken veszekedtek, ha már évek óta együtt vagytok. És ez nem rossz. Képzeld el, milyen unalmas lenne a kapcsolatod, ha mindig mindenben egyezne a véleményetek a partnereddel!

Hogyan veszekedj egészségesen a pároddal

Fontos kiemelni, hogy létezik jó és rossz veszekedés. Ahhoz, hogy produktív legyen a vita, nem árt betartani néhány szabályt:

  • Tiszteljétek egymást, hiszen mindketten emberek vagytok.
  • Tudjatok bocsánatot kérni egymástól, ettől nem leszel gyengébb, sőt!
  • Ragaszkodjatok a jelenlegi ponthoz, ne hozzatok fel régi sérelmeket vagy egymás hibáit!
  • Ne vonjatok be harmadik személyt, rokont vagy barátot a veszekedésbe, mert ez tiszteletlenség, ketten oldjátok meg a problémákat!

Sok sikert!

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3