Az ASMR-videók óta tudjuk, a legkülönfélébb hangok, tárgyak is kiválthatnak agyi orgazmust, azaz kellemes érzést az agyban, ami puszta hanghatástól jön létre. Azonban egy új szokás már az egészségügyi szakemberek figyelmét is felkeltette, mert egyéb veszélyei is lehetnek.

A legújabb ASMR trend nem más, mint a krétarágás, amit több ezer felhasználó alkalmaz a profilján. A tevékenység főként nőket érint. Ha beírjuk a keresőbe, hogy #chalkeating (krétaevés – a szerk.) több mint 72100 posztot ad ki az oldal, a #chalkasmr pedig több mint 34600 feltöltést.

Sidewalkchalk
Súlyos Egészségügyi Problémákhoz Vezethet A Krétaevés / Fotó: Belmont Public Library

Nyilvánvalóan, a kréta nem evésre alkalmas, azonban az anyag nem mérgező, de a US National Library of Medicine figyelmeztet, hogy nagy mennyiségben hasmenést, hányást, köhögést, székrekedést, émelygést és légszomjat is okozhat. Arról nem is beszélve, vannak, akik nem egyszerűen csak csatlakoztak ehhez a bizarr szokáshoz.

https://www.instagram.com/p/BrSvZljlgIJ/

Most épp ez a trendi, hanem sokan szenvednek a pikának nevezett étkezési zavartól. Ez annyiban merül ki, hogy egy bizonyos ideig az illető olyan tárgyakat kíván, mint a ragasztó, a papír vagy éppen a kréta. Ezt kiválthatja stressz, terhesség vagy tápanyaghiány.

Ezek a lányok esténként suttognak hozzád / ContextUs

A 27 éves filmes a YouTube-bon találkozott a barátnőt imitáló videókkal, amelyekben a lányok az ágyban egy kamerának beszélnek. A nézőkben így azt a hatást keltik, mintha a mellettük fekvő barátnőjük beszélne hozzájuk. – nyiltakozta a rendező. A látottak annyira megihlették Guust, hogy úgy döntött, hogy ez lesz a következő filmjének témája, ezen YouTube-műfaj köré építi fel a filmjét.

A felhasználók tisztában vannak azzal, hogy ez nem egészséges, és sokszor le sem nyelik a krétát, csupán elrágják, hogy megnyugodjanak. Ugyanis nagy mennyiségben teljesen felboríthatja az emésztést, súlyosabb következményekhez vezetve. Felismerve a problémát, orvosi segítséggel le lehet szokni a krétaevésről.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet