Követem Közélet Inkább az életüket veszélyeztetik, csak nézzék őket

Inkább az életüket veszélyeztetik, csak nézzék őket

Promóció

Amióta létezik internet, őrültebbnél őrültebb dolgokat találnak ki az emberek. Amióta pedig pénzt is kereshetnek a nézettség növelésével, akár az életüket is kockáztatják. A YouTube válaszul bekeményített.

Promóció
- Advertisement -

Sandra Bullock legújabb filmje, a Madarak a dobozban beindította a YouTuberek fantáziáját. Csak nem éppen pozitív a végeredmény. Oké, hogy kifiguráznak valakit vagy valamit, de az úgynevezett „bird box challenge” életveszélyes is lehet. A művelet lényege, hogy a résztvevők bekötött szemmel próbálnak teljesíteni valamit. Ez a valami bármi lehet. Mondjuk a vezetés talán túl meredek, csoda, hogy nem halt meg az illető, aki ilyenre vállalkozott.

Életveszélyes mutatványokat vállalnak / Fotó: NBC News

Nemrég hasonló esetet okozott a „tide pod” kihívás, amikor mosókapszulát ettek meg az emberek. Ezekkel a kihívásokkal egyetlen céljuk van a felhasználóknak: növelni a feliratkozók és a nézők számát. Mivel a YouTube ebben nem szeretne partner lenni, szigorított az irányelveken. A pontokat szakemberekkel dolgozták ki, hogy egyértelmű legyen, mi tartozik bele a kreativitás fogalmába és mi nem.

A YouTuberek jelentős feliratkozószámbeli csökkenést tapasztalhatnak a YouTube akciója miatt

A spam-felhasználók eltüntetése rutingyakorlat a cégnél, a YouTube ezzel próbálja biztosítani az egyenlő esélyeket a készítőknek. A spam-felhasználók ugyanis mesterségesen több feliratkozót tudnak generálni egy-egy csatornán. A legújabb ASMR trend nem más, mint a krétarágás, amit több ezer felhasználó alkalmaz a profilján. A tevékenység főként nőket érint.

Sajnos még így sem biztos, hogy a veszélyes helyzeteket egyhamar beszüntetik, hiszen a „tide pod” esetében is hiába törölte a cég a videókat. 86 kórházi esetet jelentettek, amelyet a kihívással kapcsoltak össze. De legalább tesznek lépéseket, hogy csökkentsék az esetleges baleseteket vagy haláleseteket. Bárki szeretne maradandót alkotni az internet világában, ne a saját testi épségét veszélyeztesse. A videók nagy részét már törölte a YouTube, de még lehet találni néhány kevésbé veszélyesnek ítélt  “bird box” kihívást. Mivel egyik idétlenebb, mint a másik, inkább a film előzetesét nézzétek meg alul, de aki nagyon szeretne, itt talál videókat a kihívásról.

Bird Box Trailer #1 (2018) | Movieclips Trailers

Check out the official Bird Box Trailer starring Sandra Bullock! Let us know what you think in the comments below. ► Buy Tickets to Bird Box: https://www.fandango.com/bird-box-215322/movie-overview?cmp=MCYT_YouTube_Desc US Release Date: December 21, 2018 Starring: Sarah Paulson, Rosa Salazar, Sandra Bullock Directed By: Susanne Bier Synopsis: A woman and a pair of children are blindfolded and make their way through a dystopian setting along a river.

Promóció
ForrásVice
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3