Amióta létezik internet, őrültebbnél őrültebb dolgokat találnak ki az emberek. Amióta pedig pénzt is kereshetnek a nézettség növelésével, akár az életüket is kockáztatják. A YouTube válaszul bekeményített.

Sandra Bullock legújabb filmje, a Madarak a dobozban beindította a YouTuberek fantáziáját. Csak nem éppen pozitív a végeredmény. Oké, hogy kifiguráznak valakit vagy valamit, de az úgynevezett „bird box challenge” életveszélyes is lehet. A művelet lényege, hogy a résztvevők bekötött szemmel próbálnak teljesíteni valamit. Ez a valami bármi lehet. Mondjuk a vezetés talán túl meredek, csoda, hogy nem halt meg az illető, aki ilyenre vállalkozott.

Nbc News
Életveszélyes Mutatványokat Vállalnak / Fotó: Nbc News

Nemrég hasonló esetet okozott a „tide pod” kihívás, amikor mosókapszulát ettek meg az emberek. Ezekkel a kihívásokkal egyetlen céljuk van a felhasználóknak: növelni a feliratkozók és a nézők számát. Mivel a YouTube ebben nem szeretne partner lenni, szigorított az irányelveken. A pontokat szakemberekkel dolgozták ki, hogy egyértelmű legyen, mi tartozik bele a kreativitás fogalmába és mi nem.

A YouTuberek jelentős feliratkozószámbeli csökkenést tapasztalhatnak a YouTube akciója miatt

A spam-felhasználók eltüntetése rutingyakorlat a cégnél, a YouTube ezzel próbálja biztosítani az egyenlő esélyeket a készítőknek. A spam-felhasználók ugyanis mesterségesen több feliratkozót tudnak generálni egy-egy csatornán. A legújabb ASMR trend nem más, mint a krétarágás, amit több ezer felhasználó alkalmaz a profilján. A tevékenység főként nőket érint.

Sajnos még így sem biztos, hogy a veszélyes helyzeteket egyhamar beszüntetik, hiszen a „tide pod” esetében is hiába törölte a cég a videókat. 86 kórházi esetet jelentettek, amelyet a kihívással kapcsoltak össze. De legalább tesznek lépéseket, hogy csökkentsék az esetleges baleseteket vagy haláleseteket. Bárki szeretne maradandót alkotni az internet világában, ne a saját testi épségét veszélyeztesse. A videók nagy részét már törölte a YouTube, de még lehet találni néhány kevésbé veszélyesnek ítélt  “bird box” kihívást. Mivel egyik idétlenebb, mint a másik, inkább a film előzetesét nézzétek meg alul, de aki nagyon szeretne, itt talál videókat a kihívásról.

Bird Box Trailer #1 (2018) | Movieclips Trailers

Check out the official Bird Box Trailer starring Sandra Bullock! Let us know what you think in the comments below. ► Buy Tickets to Bird Box: https://www.fan…

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk