Egyre több nő áll össze, hogy leszámoljon a divatipar hamis képet mutató, elavult nézeteivel. Mi a közös bennük? Sokféleséget követelnek, amibe nem csak egyféle testtípus és bőrszín tartozik. 

A Victoria’s Secret kritizálása tovább folytatódik, miután többen megelégelték a hamis testképet közvetítő divatmárka fellépéseit. A Love Disfigure nevű szervezet a sokféleséget hirdeti. Magukat “Fallen Anglesnek” nevező tagjai a minap összeálltak és levetkőztek a luxus fehérnemű márka londoni üzlete előtt.

Dcfa345281Ebebf3660F9E490Cf01349
Egyenlőséget Mindenkinek / Fotó :Yahoo News Uk

Az arra járók közül többen megtapsolták őket, miközben a hölgyek tábláikat feltartva énekelték: „A divat megbukott számunkra!”.

A plus size modellek visszavágnak a Victoria’s Secret elavult attitűdjének

A divatvilág nem egészen a kitűnő felfogásáról híres. Még mindig megjelennek rasszista reklámokkal operáló márkák, plus size opciókat csak ígérnek, de a polcokra nem kerülnek ki, és messze nem tartunk még ott, hogy egy fekete, tolókocsis modell elveszítené hírértékét. Ezúttal sem volt hiány csillogásból, drágakövekből és persze melltartókból a Victoria’s Secret bemutatóján.

A szervezet alapítója, Sylvia Mac, aki túlélte gyermeke halálát, Instagram-posztjában magyarázta el, miért volt szükség erre az akcióra.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Megszoktuk, hogy egyféle testképet látunk, olyannyira, hogy nehezen tudunk nyitni másfelé. Minden testtípust képviselünk életkortól, etnikumtól, fogyatékosságtól, szexuális irányultságtól, nemtől és legfőképpen mérettől függetlenül. A szemet és a szívet meg kell nyitni a változáshoz. A gyerekeink is szenvednek ettől[/perfectpullquote]

— olvasható Sylvia bejegyzésében.

Nos, úgy néz ki, a nők elszántabbak, mint valaha, és nem félnek elmondani a véleményüket, felhasználva a közösségi oldalak erejét. Kíváncsian várjuk, lesz-e folytatás.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet