Vida Kamilla a Bödőcs-videóról: Ne árkokat ássunk és hibáztassuk a hülyét

“Látom, hogy mostanában sokan megosztjátok ezeket a videókat. Amellett, hogy magam is azt gondolom, hogy fontos élni a választójogunkkal, szerintem jó volna ezeket a tartalmakat kicsit kritikusabban szemlélni” – írja Facebook-posztjában Vida Kamilla költő.

Már két videót is publikáltak a Comedy Central égisze alatt a humoristák, akik arra sarkallnak, hogy menjünk el szavazni. Azonban arra hegyezik ki a videók tartalmát, hogy ne légy olyan hülye, mint Emőke vagy Gábor. De ez nem ugyanúgy kirekesztés, amit a kormány tesz nap mint nap?

A 444 egyenesen a legjobb magyar választási reklámnak kiáltotta ki az első videót, amelyben Kovács András Péter egy Gábor nevezetű fiatalembert állít be hülyének. A videóben azzal érvel KAP, hogy Gábor retardált, és ha nem mész el szavazni, akkor ő és a hozzá hasonlók fognak helyetted dönteni.

Ez részben igaz is, hiszen ha nem mész el, akkor más fog helyetted dönteni. De a videó koncepciója ugyanúgy kirekesztő hozzáállás, ami probléma.

Erre jött másnap Bödőcs Tibor videója, ahol egy idős asszonyt, Emőkét állítanak elrettentő példaként a kamera elé.

Az én demokráciaképemmel ez némileg szembemegy. A tájékozatlanságért nagyon sok esetben a hatalom tehető felelőssé, akik sikeresen működtetnek egy propagandagépezetet és olyan eszközökkel élnek, amelyek ellen pl. az idősebb korosztálynak nehezebb védekezni. Erről a videóban egy szó sem esik

– írja Vida Kamilla.

A teljes posztot alább olvashatod

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból