Önálló estet ad Vida Mónika Ruth, aki már három éves kora óta zongorázik

Orosz és lengyel szerzők darabjaiból játszik Vida Mónika Ruth zongoraművész szombaton este a budai Marczibányi Téri Művelődési Központban.

“Hároméves koromban tanultam meg kottát olvasni és olvasni, utána jött a furulya, majd a zongorázás. Sokféle közönség előtt játszom, például a Müpa babakoncertjein is zongorázom” – mondta Vida Mónika Ruth.

Kelemen Barnabás hegedűvirtuóz zenéje a fiatalokat is megszólítja – ContextUs

“Bach, Leclair és Haydn műveit szólaltatja meg ez a baráti társaság, amelyet Kelemen Barnabás hegedűs vezet. A művész egy 1771-ben készült, Gagliano-féle barokk hegedűvel fog játszani a Fesztivál Színházban” – mondta Káel Csaba, a Müpa vezérigazgatója az M5 kulturális csatorna péntek délutáni Kult30 című műsorában.

A szombat esti koncerten Paderewski, Chopin, Rahmanyinov, Csajkovszkij és Sztravinszkij műveiből játszik.

Liszt Liebestraum no.3. – Monika Ruth Vida

Liszt Liebestraum no.3. – Dreams of Love soundtrack from Ferenc Liszt – The Musician of the Future CD by BMC 2011 – played by Monika Ruth Vida at age of 14 T…

A 23 éves zongoraművész fiatal kora ellenére a legtöbb európai országban koncertezett már, de fellépett Afrikában, az Egyesült Államokban és több ázsiai országban is. Mindössze 14 éves volt, amikor megnyerte élete első nemzetközi versenyét Szerbiában. Röviddel ezután Kínában debütált a sanghaji világkiállításon, azóta többszörös győztese hazai és nemzetközi zongora-, orgona- és kamarazene versenyeknek.

vida paoladesimone
Vida Mónika Ruth zongoraművész / Kép: Paoladesimone

Kitüntetéses diplomáját 2016-ban szerezte a Zeneakadémián. Kamarazenei együttesével, a Trio Energicóval is gyakran lép fel itthon és külföldön. Legutóbb a Coimbra Zongora Világtalálkozón nyert díjat, és az Olasz Parlament kitüntetésében részesült zenei munkásságáért.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból