Az 1937-es Hófehérke és a hét törpétől a néhány hetes Vaianáig több mint 40 Disney-animációból válogattak – és a végeredményt még hosszú percekig tudnánk bámulni.

A videóesszékkel foglalkozó Jorge Luengo Ruiz profilját amúgy is érdemes böngészni, Scorsese technikáitól a Pixar főhajtásain keresztül Almodóvar kedvenc témáinak kivesézéséig sok mindent találni a munkái közt.

A legfrissebb videóban épp a Disney történelmében merült el, a stúdió idén 80 éves animációs filmes pályájának legszebb jeleneteit vágta össze zseniális érzékkel.

The Beauty of Disney

A compilation of gorgeous shots through Disney History.

Összesen 42 filmből válogatott a készítő, és a Disney-családhoz tartozó különböző műhelyek (például a Pixar) munkáit nem vette figyelembe.

Így bekerültek az olyan korai klasszikusok, mint a Hófehérke és a hét törpe(1937), a Pinokkió (1940), a Dumbo (1941) és a Bambi (1942), A kis hableánnyal (1989) kezdődő új aranykorszak slágerdarabjai (A szépség és a szörnyeteg, Aladdin, Az oroszlánkirály, Pocahontas stb.) és a legújabb kedvencek (Rontó Ralph, Jégvarázs, Vaiana).

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk