Most, hogy mindenki otthonában folytatja az egyetlen társadalmilag felelős magatartást, azaz senki nem megy sehova, a Zoomot és egyéb hasonló applikációkat használjuk a munkatársakkal való kapcsolattartásra, a távoktatásban, és a barátokkal is videóhívásokkal beszélgetünk. Így logikusnak tűnik, hogy a társkeresők is virtuálisan randiznak az online megismert potenciális partnereikkel, amíg nem találkozhatnak személyesen.

Könnyebb lesz kiszűrni, aki biztosan nem hozzánk való

A videós kapcsolatnak köszönhetően nem kell lemondani a karantén-időszak alatt sem a találkákról, csak most a személyes találkozók helyett minden átkerül az online térbe.

Video Randi Karanten 2
/ Fotó: Getty Images

Talán érdemes lesz az elkövetkezendőkben is megfontolni, hogy megtartsuk ezt a szokást. Az emberek gyakran tűnnek jófejnek a csetüzeneteken keresztül, élőben pedig még alig rendeltétek meg az első italotokat, kiderül, másról sem tud beszélni, csak hogy mennyire hülyeség volt a Szellemirtók női változata. Miközben te arra gondolsz, remek, most még két órát el kell töltenem vele.

Az első karanténlovag története, avagy így randizz a karantén idején!

Mindannyian a saját bőrünkön érezzük a társasági távolságtartás hátulütőit. Legyünk akár a családunkkal összezárva, a barátainktól elszeparálva vagy kuksoljunk egyedül egy garzonban, mindenki számára idegőrlő a bezártság. A kreatív embereknek, főleg a fotósoknak viszont mintha könnyebb lenne alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. Ezt a találékonyságot még a Severance sem látta előre!

A Cosmopolitan megkérdezett nyolc fiatal párkereső nőt arról, hogy a videóhívás szolgáltatást is nyújtó applikációk (Zoom, FaceTime, What’sApp vagy bármely hasonló applikáció) hogyan segítik a randizást, és a járvány után vajon szeretnék-e továbbra is használni ezt a lehetőséget.

Donaldkacsázva is lehet randizni

Abigail, 25 éves: Személy szerint imádom a Zoom csetfunkcióját, ahol végre saját magam lehetek és nem kell azon aggódnom, hogy a külsőm miatt ítélnek meg. Nem szükséges többé órákat készülődni egy randi előtt, hogy végül kiválasszam a sapkát vagy a bő pulcsit, ami ápol és eltakar.

Akkor is praktikus, ha a randi nem alakul jól – nem csak időt spórolunk azzal, hogy nem kell kiöltözni, de pénzt takaríthatunk meg.

Nem kell mozdulni és nem kell ételre, italra sem költeni, miközben arra várunk, hogy valami ürüggyel leléphessünk. Nagyon jól elő lehet így szűrni a jelölteket.

Öt perc után eldőlhet a sorsod

Michelle, 24: A FaceTime-ot használom a járvány kitörése óta, és biztosan nem fogom abbahagyni. Sokkal könnyebb most olyanokat találni, akik hajlandóak videócsetelni, mert ez az egyetlen lehetőségünk ismerkedni. Ezelőtt nem nagyon ajánlották fel az emberek, hogy beszélgessünk telefonon vagy FaceTime-on, de nem is találták furcsának, amikor én javasoltam.

“Első randi negyvenöt perc, anyánkról nem beszélünk” – Pfliegel Dóra: Tindertojás – Margó Fesztivál – Tudósítás

A Tindertojás két ember történetét, belső monológját hangosítja ki. Egy férfi és egy nő magányáról olvashatunk, a két egyedüllét közt azonban mégis jelentős különbségek figyelhetők meg. Egyikük egy kiüresedett házasságban szenvedi el a társas magányt, míg másikuk titkai mögé rejtőzve próbál önmagára találni, illetve önmagát mással elfogadtatni.

Az introvertáltság és az extrovertáltság határán állok, nem jelent problémát személyesen vagy videóhíváson keresztül beszélgetnem. Azért tartom jónak a videóhívást, mert az kiderül, hogy működik-e a kémia. Nem akarok olyanra időt tölteni, aki öt perc beszélgetés után már nem is érdekel.

Társkereső mennyország introvertáltaknak

Video Cseteles Randi 2
/ Fotó: Giphy

Peggy, 27: Mivel erősen introvertált vagyok és imádom az internetet, én nagyon örülök a videóhívás adta lehetőségnek. A járvány végeztével is tovább szeretném használni a Zoomot, ami segít az zárkózottságom legyőzésében, mert mégis valamilyen módon érintkezésbe lépek az illetővel. Jobban kedvelem a Zoomot mint a FaceTime-ot vagy a WhatsAppot, mert nem kell megadnom a telefonszámomat, elég csak egy linket megosztani a személyes adatok kiadása nélkül. Jobban is ismerem a Zoomot mint a randiappok saját videócsetes lehetőségeit.

Két óra randi helyett öt perc is elég

Jane, 26: A koronavírus-járvány előtt is nagy támogatója voltam a személyes találkozó előtti telefonbeszélgetéseknek, és azután is folytatni fogom ezt a gyakorlatot, ha vége lesz a vészhelyzetnek.

Azért szeretem, mert egy beszélgetés során kiderül, hogy megvan-e a kémia, de mégsem kell hozzá kiöltözni. Személyes találkozó során kb. öt perc után meg tudom mondani, hogy szeretnék-e újra találkozni az illetővel.

Ha nem, akkor feleslegesen áldoztam időt és pénzt a randira, mikor telefonon is lecsekkolhattam volna, hogy egy hullámhosszon vagyunk-e. Inkább egy kellemetlen öt perces telefonbeszélgetés, minthogy feszengjek két órán át egy randevún.

Elkerülő kötődésűek kíméljenek!

Gabby, 24: Sokkal jobban szeretem a Zoom-randikat mint a személyeset. Utazó bloggerként dolgozom, így személyes találkozót szervezni mindig nehézkes. Azokról a pasikról, akikkel mostanában találkoztam, mindről kiderült, hogy elkerülő típusok.

A brit férfiak politikai alapon használják a randi appokat?

A Vice cikkéből kiderül, hogy társat keresők között egyre inkább szempont az, hogy kinek milyen a politikai beállítottsága. Hiszen a jobboldali férfiak nem szívesen ismerkednek baloldali beállítottságú nőkkel. A problémára a neokonzervatív brit, Ben Harris hívta fel a figyelmet tweet-jében, amelyben megosztott egy üzenetet, amit egy népszerű randi app-on fedezet fel: „nem járok veled, ha a Tory pártra szavaztál”.

Azt feltételezik, hogy mivel hamar távozom a randiról, nem hosszútávú kapcsolatot keresek. A személyes ismerkedés során is az elkerülő típusokat vonzom be. Úgy gondolom, az a férfi, aki benne van egy Zoomon bonyolított randiban, nagyobb eséllyel türelmesebb, magabiztosabb, érettebb, és mindent összevetve valószínűbb, hogy egy rendes pasit kapok ki.

„Digitális előjáték”

Lou, 26: Azért szeretem a Zoomos randikat, mert le lehet mérni, milyen az összhang a másikkal, mégsem kell egy komplett találkozót lebonyolítani. Egyfajta digitális előjátékként lehet felfogni, mert kiszűri azokat, akikkel nem bírnánk végigülni egy vacsorát sem. A videórandikon nincs semmiféle elvárás sem a fizikai kontaktussal kapcsolatosan – ha valaki többet akarna, akkor azt csak szóban, kimondva teheti meg.

Az Amazonon egy randi appokat parodizáló alkalmazás dobtak piacra

Az Amazonon egy randi appokat parodizáló alkalmazást dobtak piacra Viccnek szánták az alkotók! Egy fiatal, kreatív csapat Los Angelesből úgy gondolta, tud még újat mutatni ezen a téren, és megalkották a digitális randizós applikációk méltó konkurenciáját az Amazon Dating-et, írja a Dazed .

A Zoomon sokkal egyértelműbbek a határok és a beleegyezés, amit a való életben gyakran csak kikényszeríteni lehet. Az első személyes beszélgetéshez a Zoomot használom, és próbálok jól kinézni, a FaceTime (ami szerintem sokkal felhasználóbarátabb) a harmadik randitól, ha már kialakult egyfajta viszony a másikkal, akkor használható. Egyértelmű, hogy továbbra is a Zoomon keresztül fogom előtesztelni a jelölteket, ha vége a járványnak. Szeretem a fura, vicces élő randikat is, de a Zoom mint előzetes szűrő is megmarad.

Akinek szerencsét hozott a Zoom

Video Dating, Part 2

We cut together even more highlights from the 1987 video dating reel given to us by David Cross. More Video Dating can be found on the FFF Vol. 4 DVD. Perfec…

Delaney, 24: Először azt hittem, hogy a személyes találkozás sokkal inkább nekem való, mint egy képernyőn keresztül beszélgetni. De két hete találkoztam valakivel a Hinge-en, majd a FaceTime-on beszélgettünk, és eddig minden jól alakult. Nagyon jól kijövünk – sokkal jobban, mint bárkivel eddig az elmúlt két évben.

A telefon- és FaceTime-beszélgetések révén találtunk közös témákat, érdeklődési köröket még mielőtt bármilyen fizikai kapcsolat kialakult volna.

De mivel látjuk egymást a képernyőn keresztül, tudjuk, hogy a vonzalom kölcsönös. Még nem találkoztunk személyesen, csak üzeneteket írunk és FaceTime-on beszélünk, amíg meg nem szüntetik a kijárási tilalmat. Elég oldszkúl módszer, de nekem bejön.

A videórandi az új norma?

Victoria, 21: Már a koronavírus-járvány előtt, úgy nyolc hónapja kezdtem használni a FaceTime-ot vagy a Snapchat videót a partnerek előszűrésére. Volt egy találkozóm, amin látszott, hogy nem passzolunk egymáshoz, és rájöttem, hogy üzenetváltásokon keresztül nem lehet megtudni, hogyan viselkedik a másik.

A Tinder bevezeti a pánikgomb funkciót, hogy biztonságban érezd magad

A Tinder bevezeti a pánikgomb funkciót Az online világban az emberek nem mindig azok, akiknek mondják magukat. Ez fokozottan igaz az online ismerkedés világában. A veszélyes helyzetek elkerülése érdekében a Tinder számos új biztonsági funkciót vezet be, többek között a pánikgombot, írja a Dazed .

Azóta mindenkivel legalább egy alkalommal videócsetelek a személyes találkozó előtt. Korábban furcsállották, de most a Covid-19 korában már teljesen elfogadottnak számít a videóhívás az első randin. Kifejezetten örülök, hogy változik a megítélés ezzel kapcsolatosan. Sokkal szívesebben randizom a kényelmes otthonomból.

Bármikor megszakíthatom, ha úgy érzem, nem bírom végigülni az egész vacsorát, szóval egy rossz randinak gyorsan véget tudok vetni.

Ráadásul, nem kell semmiért sem fizetnie senkinek, úgyhogy nincs kellemetlenség sem, hogy ki állja a számlát. Ha a felhasználók rájönnek, hogy a videórandizás sokkal praktikusabb és stresszmentesebb, akkor ez lesz az új norma – legalábbis, remélem!

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Qatar-WC

Hogyan fogadjunk a 2022-es labdarúgó-világbajnokságra

Már majdnem itt az ideje a világ legrangosabb tornájának – a 2022-es labdarúgó-világbajnokságnak. Az idei év sok újítással jár. Az egyik az, hogy ez az első alkalom, hogy egy közel-keleti ország ad otthont a világbajnokságnak.

alvás pihentető alvás tippek alváshoz egészséges alvás egészséges életmód

Ezeket edd, és ezeket kerüld, ha nem tudsz aludni

Jó alvás nélkül nincsenek jó nappalaink, de még rosszabb, hogy nem lehetünk teljesen egészségesek sem. Sokan szenvednek kialvatlanságban anélkül, hogy foglalkoznának vele, pedig komoly következményei lehetnek, ha hosszútávon nem tudunk megfelelően pihenni.

betegség hírességek hírességek betegségei maria cross halle berry lil wayne tom hanks toni braxton catherine zeta-jones 4

Hírességek, akik krónikus betegséggel élnek

A betegség nem válogat. A következő sztárok mind megvívták a maguk harcát különböző egészségi problémákkal és saját példájukon keresztül bebizonyították, hogy krónikus betegségekkel is lehet együtt élni, mégpedig boldog életet.

liszt gluténmentes liszt liszt fajták liszt típusok zabliszt rizsliszt csicseriborsó liszt kókuszliszt

Ezek a gluténmentes lisztek, ha alternatívákat keresel

A legtöbben fehér lisztet vagy teljes kiőrlésű lisztet használnak a főzéshez, sütéshez. Ezek glutént tartalmaznak, amire néhányan allergiásak, de mindannyiunk emésztőrendszere nehezen birkózik meg vele, emellett pedig egyéb negatív mellékhatásai is vannak.