Ki ne szeretné egyik hobbijából finanszírozni a másik hobbiját? Dima Gilitukha ukrán amatőr fotósnak mindez sikerült: fényképei eladásából fedezte útiköltségét.

Varázslatos Vietnám

Vietnám sok utazó és fotós bakancslistáján szerepel. Dima Gilitukha ukrán tudós azonban meg is valósította álmát: tudományos karrierjét feladva vásárolt egy analóg és egy digitális fényképezőgépet, majd nyitott egy profilt a Depositphotos oldalon, hogy abból fedezze az utazás költségeit. A stockfotókat értékesítő oldalra tervezte ugyanis feltölteni azokat a fényképeket, amelyeket az Ázsiában töltött több mint 200 nap alatt készített.

Végül sikerrel járt: nem csak a vietnámi útját hozta ki olcsón, hanem a hat év alatt, amióta hasonló oldalakkal dolgozik, keresett stockfotós is lett belőle. A Bored Panda gyűjtéséből válogattunk.

Ráncok

Vietnam Fotok 1

Fürdetés

Vietnam Fotok 2

Szüret

Vietnam Fotok 3

Teraszok

Vietnam Fotok 4

Készül a vacsora

Vietnam Fotok 5

Kihajózás

Vietnam Fotok 6

Lány portréja

Vietnam Fotok 7

Szüret 2.

Vietnam Fotok 8

Készül a vacsora 2.

Vietnam Fotok 9

Piacon

Vietnam Fotok 10

Forgalom

Vietnam Fotok 11

Mint Velencében

Vietnam Fotok 12

Friss az áru

Vietnam Fotok 13

Otthon

Vietnam Fotok 14

Úszó falu

Vietnam Fotok 15

Fotó rovatunkban további cikkeket találtok hazai kiállításokról illetve további hasonló tematikus sorozatokat is bemutatunk, mint például Nicola Lo Calzo afrikai menekültekről készült képeit.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

301-es parcella nagy imre 1956 horvath erno kiallitas fotokiallitas

NÖRI: fotókiállítás mutatja be a 301-es parcellát

“Nemcsak a kiállítás, maga a Nemzeti Gyászpark is figyelmeztető jel számunkra, és a mi feladatunk, hogy azok számára is az legyen, akiknek 1989 nem volt az életük része, és már csak a történelem egy jelentős pillanataként tanulnak róla.”