A Stranger Things sztárja is a világ legbefolyásosabb emberei között – Orbán kimaradt a listából

A világ legbefolyásosabb emberei (100) nevét öt kategóriában listázzák, az úttörők, a titánok, a művészek, a vezetők és az ikonok.

A listán világsztárok, sokak által ismert közszereplők, a zenei élet meghatározó figurái is helyet kaptak, ahogyan különféle politikai egyének is – Orbán Viktort azonban hiába kerestük, nem találtuk.

A listán szerepel Hugh Jackman, Nicole Kidman, Rihanna vagy a nemrég Oscar-díjat érdemlő Guillermo Del Toro is.

Sőt, a mindössze 14 éves Millie Bobby Brown is, aki a Stranger Things sztárja. De ott van az új tinisztár, Shawn Mendes, aki az idei Sziget Fesztiválon is fellép.

A 100 személy leírását, indoklását szintén ismert emberek írták. Így például Roger Federerét Bill Gates, Rihannáét Adele vagy éppen Adam Ripponét Cher jegyezte.

Így már különösen ciki lehet, hogy például Orbán Viktor Magyarország miniszterlenöke nem foglalja el helyét a méltán nívós Time magazin listáján a világ 100 legbefolyásosabb emberei között.

Orbán Viktor Dühös Lehet Most / Fotó: Kollányi Péter

Másik érdekesség, hogy ugyan Donald Trump, Kim Jong Un, Nagy-Britannia Harry hercege, Sadiq Khan (London polgármestere), Emmanuel Macron francia miniszterelnök felfért a 100 közé, addig Vlagyimir Putyin nem. Azért furcsa ez, mert a Forbes szerint például 2016-ig sorozatban négy éve a legbefolyásosabb embere. De nincs a listán Angela Merkel sem.

Ha ez még nem lenne elég, akkor például joggal gondolhatnánk, hogy a titánok kategóriában Messinek vagy Cristiano Ronaldónak is helye lehetne.

Cristopher Wylie az utolsó az Ikonok kategóriában, aki lerántotta a leplet Zuckerbergékről.

Ha részletesebben szeretnéd szemlézni a listát, akkor ezen a linken teheted meg.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból