A világ minden táján Radnóti Miklós versét szavalják – Videó

4 kontinens 28 városában 63 szelfiző mondta el Radnóti Miklós Nem tudhatom című versének 1-1 sorát.  Így emlékeztek meg magyar emberek a költő halálának 72. évfordulójára.

Eredetileg a külföldre költöző Hídvégi András és Judit akart elbúcsúzni Radnótival az országtól, de aztán meglehetősen sokan csatlakoztak hozzájuk. A videóhoz készítettek egy honlapot is, hiszen minden egyes szelfi mögött ott van egy egész történet országokról, költözésről, múltról, jelenről, jövőről, amiket így megismerhetünk.

“2006-ban, 10 éve éreztem először biztosan, hogy ez nem az én hazám. Sok ember és sok dolog van, akit és amit szeretek Magyarországon. Mégis egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy itt éljem le életem hátralévő részét. Arra gondoltam – azt éreztem –, hogy ezzel a bonyolult kapcsolattal nyilván nem vagyunk egyedül. Nyilván másoknak is hiányoznak emberek és dolgok a szülőföldjükről –, és éreznek mégis egy másik országot az otthonuknak. És hogy ez milyen rohadt nehéz időnként. És hogy ezzel a rohadt nehéz érzéssel lehetne valamit kezdeni”

– fogalmazott András, akinek egy nyaraláson jutott eszébe a videó ötlete.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból