Érkezik a világ első sötétben világító rámen étterme

Hosszú évek munkája után megnyílt a világ első rámen étterme, ahol a sötétben világító tésztát ehetünk.

A Nakamura.ke Ami Sueki álma volt. Sueki a Coca-Cola dizájnere volt, és ő a Zoo as Zoo avantgárd dizájn stúdió alapítója. Az egyedülálló étterem a Zoo as Zoo és a Dashboard közös, két évig tartó munkájának gyümölcse.

Nem érdekelte Párizst a meztelen kajálás? Az első nudista étterem bezárás sorsára jut

A nudista étkezés rajongóit 2017 novembere óta várta az étterem Párizs keleti részén. A vendégeknek le kellett vetkőzniük a ruhatárban, majd anyaszült meztelenül helyet foglalhattak a 20 asztal valamelyikénél, ahol 39-49 euróért fogyaszthattak el egy menüt. O’Naturel is thought to be the first dining experience of its kind in the French capital.


A DesignTaxi cikke alapján a menüt a londoni bázisú Bompas&Parr cég hozta létre. Ők jöttek rá, hogy zselé és kinin egyesítésével valami olyan ételt kaphatunk, ami világít a sötétben. A kinin-szinttel és a természetes ételszínezővel való kísérletezéssel alkották meg a sötétben világító, mégis természetes anyagokból készült rámentésztát.

nakamura.ke
Kinin és zselé egyesítésével hozták létre a természetes anyagokból készült, sötétben világító ráment. / Fotó: Dashboard

A Nakamura.ke egy aprócska étteremként indul, mindössze hat vendéget tud egyszerre befogadni. Atlanta után várhatóan Los Angelesben, Londonban, Miamiban, New Yorkban, Tokióban és Szöulban is megkóstolhatjuk a világító tésztát.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból