Megvan a világvége pontos dátuma – ráadásul az ENSZ szerint

Sokan vélni tudták, mikor puszul el a világ. Azt is mindenki tudja, hogy van egy armageddon vagy az ember okozta károk miatt. Ám most tudósokból és aktivistákból álló csapat állapította meg, akik eddig soha nem szólaltak meg a jelentéseikkel.

Már mindenki megírta legalább milliószor. Az emberek is tudják, de inkább egy pillanatnyi bűntudattal tovább görgetnek, nehogy foglalkozni kelljen vele mondván: úgyis túl kicsik vagyunk a változtatáshoz. Egy marék aktivistán és tudóson kívül szinte mindenki csak hallgat és hedonistán kiélvezve ami maradt, várja a világvégét.

Pedig nem viccel a Föld, ahogy mi sem szórakozunk vele! Egy évtized múlva minden jelenlegi állapot odavész.

2030-ra olyan komoly gondokat fog maga után vonzani a 1,5 fokos hőmérséklet emelkedés, hogy nem tudjuk majd elkerülni az aszályokat, a tűzvészeket és az éhezést.

Ébredjünk már fel! Sokkoló fotók mutatják be az emberi hanyagságot

Az emberiség önzősége határtalan: minden arról szól, hogy mit akarunk, és nem arról, hogy mi az, amit a féktelen konzumerizmus miatt tönkreteszünk. Hiszen könnyű a légkondícionált otthonokban ülni, tiszta vizet inni és finom ételeket énni… Mindeközben pedig az óceánok tele vannak olajjal és olyan műanyag hulladékkal, ami egymillió év alatt is aligha bomlik le.

Ha sikerülne a károsanyag kibocsátást a felére lecsökkenteni, ami 45%-os szén-dioxid csökkenést jelent, akkor nyernénk még plusz 20 évet. A problémák már most is érzékelhetőek, pedig még egészen kezelhető a klíma-helyzet.

Csökkentenünk Kell A Káros Anyagok Kibocsátását / Fotó: Istock

Ha a hatóságok nem hoznak újabb rendelkezéseket az építőipar, a termelés, az utazás és az energetika területein, akkor unokáinknak sőt, gyerekeinknek is pokollá változtatjuk a bolygót.

Mind ismerjük a problémát és ezzel együtt a megoldást is. Ideje élni vele! Ahogyan az otthonodat is rendben tartod, takarítod és szeretsz benne élni, úgy gondoskodj a közös otthonunkról is!

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból