Virgil Abloh Louis Vuitton-színekben debütáló divatbemutatójának társadalmi üzenete volt

Virgil Abloh megcsinálta. A Louis Vuitton frissen kinevezett művészeti igazgatójaként kreált bemutatkozó kollekciója sikert aratott. A divatbemutatónak önmagán túlmutató üzenete is volt.

Diverzitás a divat világában

Vigil Abloh Louis Vuittonnak tervezett 2019 tavaszi-nyári férfi kollekciója a napokban debütált. A divatbemutató nagyon jól sikerült. A show azért is volt különleges, mert a ruhákat a legkülönfélébb helyekről származó férfiak mutatták be.

Minden széken volt egy térkép a modellek és szüleik születési helyének ismertetésével.

Abloh a fényűző, de mégis modern férfi ruházat kifinomult kollekcióját alkotta meg.

Virgil Abloh útja a divat világába nem a hagyományos módon történt. Nem a kötelező Central Saint Martins College of Art and Designba járt, és nem egy nagy márka belsőseként dolgozott, mielőtt a saját útjára lépett volna.

Abloh egy igazi self-mademan figura, aki munkamoráljáról hírhedt.

Instagramjára csak ennyit posztolt: “you can do it too” (“te is meg tudod csinálni”), arra bátorítva másokat, hogy merjenek álmodni, ahogy ő is tette.

you can do it too…

No Description

Abloh a divat világ sznobizmusa ellen

Virgil Abloh nem az a fajta fickó, aki úgy gondolja, a divat csak néhány kiváltságosé. Abloh nagyon is jól tudja, milyen, érzés nem bejutni egy show-ra, kívülállónak lenni. Szívesen hív meg a bemutatóira egyszerű halandókat, nem csak a divatipar prominenseit.

Abloh a kifutók világára jellemző, sznobizmusból eredő falak lebontására vállalkozik. Elismeréssel adózik azon fekete férfiak előtt, akik hozzájárultak a divat fejlődéséhez.

Ennek egyik megható megnyilvánulása volt, amikor Abloh érzelemteljesen megölelte barátját, Kanye Westet a kifutón.

https://www.instagram.com/p/BkU42mCl338/?utm_source=ig_embed

A show után a divattervező többek között a rapper Don C-vel és Fonz Bentley-vel pózolt. A divatbemutatót sokan a strukturális egyenlőtlenségek megszüntetése irányába tett lépésként értékelik. Nagyon kevés olyan színes bőrű ember van a divat világában, akik olyan messzire jutottak, mint Abloh. Virgil talán leszámol azzal a sznobériával, ami úgy gondolja, egy fekete srác Chicago-ból divat diploma nélkül itt nem rúg labdába. A Dazed szerint az esemény “sok szöget ütött ennek az elefántcsonttorony-hozzáállásnak a koporsójába”.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból