Virtuális lánycsapat élő koncertet adott óriási sikerrel

A K/DA nevezetű virtuális lánycsapat élőben lépett fel egy videojáték bajnokságon.

Az utóbbi időben bukkant fel az interneten egy anime lányokból álló együttes, aki számos mém alapanyagául szolgáltak és masszív internetes követőbázisuk alakult ki. Zenei stílusokat tekintve, pedig a világszerte egyre népszerűbbé váló koreai popzene (K-pop) irányvonalat képviselik.

De kik is ezek a lányok valójában?

A K/DA egy virtuális lánycsapat, akiket a Riot Games játékszoftver gyártó cég alkotott meg, hogy a velük népszerűsítse a Leageue of Legends játékuk új karaktereit. Ugyanis a zenekar tagjai a játékban is megjelenő új avatarok. A Riot Game minden évben nagyszabású, egy hónapig tartó bajnokságot rendez a játék szerelmeseinek. Csapatokat alkotva mérkőznek meg a Leageue of Legends játék virtuális csataterén.

A BTS új klipje nézettségi rekordot döntött: 24 óra alatt 56 millióan látták

Tavaly a fiúzenekar volt az első koreai formáció, akik feljutottak az amerikai Top 30-ba, idén pedig a Billboard 200-as album táblázatának élén végeztek. A hétvégén aztán nézettségi rekordot döntöttek a YouTube-on Idol című új számukkal. Ügyes koreográfia, világos, tripszerű vizuál, és meg is van minden idők első napon legnézettebb száma.

A K/DA a verseny világbajnoki nyitóünnepségén lépett fel az e-sport rajongói előtt, óriási sikerrel. A virtuális lánycsapat a kiterjesztett valóság technikáját segítségül hívva jelent meg a színpadon a hús-vér előadókkal együtt, hogy előadják a POP/STARS slágerüket.

POP/STARS – Opening Ceremony Presented by Mastercard | Finals | 2018 World Championship

The Opening Ceremony performance of K/DA – POP/STARS at the 2018 League of Legends World Championship in Incheon, South Korea, presented by Mastercard. #Worl…

 


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból