Lassan már nincs szükség élő modellekre

Rózsaszín hajú, ázsiai lány csücsörít a címlapon. Vonásai szabályosak, arcbőre sima, akárcsak egy modellé. A különbség annyi, hogy Imma egy robot.

Néhány munkaterületen már megszokott, hogy robotok vették át az emberek munkáját. Könnyebb, gyorsabb, költséghatékonyabb. Az etikai részét most hagyjuk, oldalakat lehetne megtölteni a pozitív és negatív következményekkel. Valós a félelem, hogy lassan már nincs szükség emberi kezekre. Japánban pedig emberi modellekre sincs szükség, megoldják robotokkal.

My Modern Met
Hihetetlenül valóságosnak tűnik / Fotó: My Modern Met

2018 akár az emberszerű robotok éve is lehetne. Lil Miquela egy 19 éves influencer, aki még egy zenei videóban is részt vett. A világ első digitális szupermodellje Shudu, a Balmain divatcég pedig egyenesen egy virtuális „hadsereget” hozott létre, három robotmodelljük elképesztően életszerű. Tehát nem Imma az első, aki a közösségi oldalakon vagy a divatvilágban feltűnik, megzavarva az embereket, hogy vajon ember-e vagy robot. Hiszen még a tekintetük is olyan, mint egy emberé.

Egy férfi plüssfigurát vett feleségül röpke 5 millióért

A 35 éves japán Akihiko Kondo csalódott a nőkben, korábbi barátnői elmondása alapján valamiért ő túlságosan ijesztő. Ezért úgy döntött, élete társának egy virtuális énekest, Hatsune Mikut választja. A ceremóniáról videoklip is készült. A költséges esküvőn Kondo beszédet mondott leendő feleségének, de azt ugye érthető okokból nem lehetett megtudni, tetszik-e a babának vagy sem.

Imma neve a japán ’ima’ szóból ered, jelentése: most. A tokiói CGWorld magazinnak állt modellt nemrégiben. Még saját Instagram-profilja is van, amelyből kiderül, hogy ő egy virtuális modell. Célja, hogy minél több embert csábítson divatbemutatókra. Azt hiszem erre mondják, hogy érdekes világ.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból