Követem Közélet Lassan már nincs szükség élő modellekre

Lassan már nincs szükség élő modellekre

Promóció

Rózsaszín hajú, ázsiai lány csücsörít a címlapon. Vonásai szabályosak, arcbőre sima, akárcsak egy modellé. A különbség annyi, hogy Imma egy robot.

Promóció
- Advertisement -

Néhány munkaterületen már megszokott, hogy robotok vették át az emberek munkáját. Könnyebb, gyorsabb, költséghatékonyabb. Az etikai részét most hagyjuk, oldalakat lehetne megtölteni a pozitív és negatív következményekkel. Valós a félelem, hogy lassan már nincs szükség emberi kezekre. Japánban pedig emberi modellekre sincs szükség, megoldják robotokkal.

Hihetetlenül valóságosnak tűnik / Fotó: My Modern Met

2018 akár az emberszerű robotok éve is lehetne. Lil Miquela egy 19 éves influencer, aki még egy zenei videóban is részt vett. A világ első digitális szupermodellje Shudu, a Balmain divatcég pedig egyenesen egy virtuális „hadsereget” hozott létre, három robotmodelljük elképesztően életszerű. Tehát nem Imma az első, aki a közösségi oldalakon vagy a divatvilágban feltűnik, megzavarva az embereket, hogy vajon ember-e vagy robot. Hiszen még a tekintetük is olyan, mint egy emberé.

Egy férfi plüssfigurát vett feleségül röpke 5 millióért

A 35 éves japán Akihiko Kondo csalódott a nőkben, korábbi barátnői elmondása alapján valamiért ő túlságosan ijesztő. Ezért úgy döntött, élete társának egy virtuális énekest, Hatsune Mikut választja. A ceremóniáról videoklip is készült. A költséges esküvőn Kondo beszédet mondott leendő feleségének, de azt ugye érthető okokból nem lehetett megtudni, tetszik-e a babának vagy sem.

Imma neve a japán ’ima’ szóból ered, jelentése: most. A tokiói CGWorld magazinnak állt modellt nemrégiben. Még saját Instagram-profilja is van, amelyből kiderül, hogy ő egy virtuális modell. Célja, hogy minél több embert csábítson divatbemutatókra. Azt hiszem erre mondják, hogy érdekes világ.

Promóció
ForrásDesigntaxi
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3