Elindult a Virtuális Mozaik Múzeumtúra, a múzeumok online elérhető tartalmainak keresőoldala.

Pedagógusoknak is segítséget nyújtanak

A zárva tartó múzeumok, hogy kapcsolatban maradhassanak látogatóikkal, számos kulturális anyagot, kiállítást és gyűjteményt tettek elérhetővé online. Az újonnan elindult oldal célja, hogy összegyűjtse és egy oldalon megjelenítse a múzeumok digitális tartalmait – olvasható a Mozaik Múzeumtúra keddi közleményében.

Mint írják, a weboldalon a pedagógusoknak a digitális oktatást segítő tartalmak és múzeumpedagógiai foglalkozások közzétételével nyújtanak segítséget.

Virtualis Muzeumtura Kiallitasok
Rubens-Kiállítás A Szépművészeti Múzeumban / Fotó: Mónus Márton

A közleményben kiemelik, hogy az oldalon igyekeznek sokszínű tartalmakat megjeleníteni múzeumi partnereink segítségével. Már csaknem 150 digitális tartalom érhető el, többek között audio guide-ok, virtuális kiállítások, épületbejárások, múzeumpedagógiai foglalkozások, online gyűjtemények, adatbázisok és folyóiratok.

Könnyen lehet szűrni a tartalmak között

Az oldalon megjelenő tartalmakat hashtagekkel látták el, különböző kategóriára, tematikára, korosztályra vagy akár a keresett múzeum nevére lehet szűrni, így első kézből juthatnak az érdeklődők a számukra legfontosabb információkhoz. A szűrés után megkapják a megfelelő találatokat, és a kiválasztott tartalom képére klikkelve annak weboldalára jutnak el.

Virtuálisan látogatható a Tate Modern Andy Warhol-kiállítása

A londoni Tate Modern ad helyet Andy Warhol számtalan témát kimerítő kiállításának. Március 12-től látogatható a múzeum népszerű programja, azonban a koronavírus következtében – csak úgy, mint megannyi másik múzeum és kiállítótér – a gyűjtemény átmenetileg személyesen nem látogatható. A kiállítás szervezői azonban nem hagyták ennyiben a dolgot, és ingyenesen, online elérhetővé tettek Warhol alkotásait.

Mivel az oktatáshoz egy friss kutatás szerint a pedagógusok szívesen használják fel a múzeumok vizuális anyagait, ezért összegyűjtötték a magyarországi múzeumok YouTube-csatornáit, ahol mindenki választhat a megfelelő tartalmak közt – írják.

Bővebb információk a Mozaik Múzeumtúráról a weboldalon található, az új oldal ezen a linken érhető el.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk