Követem Élet + Stílus Virtuális műtétek segítségével tanulhatnak a japán orvostanhallgatók a koronavírus-járvány...

Virtuális műtétek segítségével tanulhatnak a japán orvostanhallgatók a koronavírus-járvány alatt

Promóció

A virtuális valóság segítségével vehetnek részt a tokiói egyetem hallgatói az operációkon a pandémia alatt.

A hallgatókat védik az eljárás segítségével

Promóció
- Advertisement -

Brit kutatóknak sikerült előállítaniuk a koronavírus ellenszerét, azonban amíg a gyógymód nem válik elérhető tömegesen, addig be kell tartani az óvintézkedéseket. Japánban egy elképesztő módszert találtak az egyetemi hallgatók megvédésére.

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében egy tokiói kórház különleges óvintézkedést vezetett be az orvostanhallgatók megóvása érdekében. A virtuális valóság (VR) segítségével livestreamen mutatják be a műtéti eljárásokat. Így a hallgatók az otthonaikban nézhetik meg az operációkat, írja a Futurism.

Virtuális műtét / Fotó: Rakuten

Az új oktatási rendet a tokiói Women’s Medical University vezette be. Az intézmény a mesterséges intelligencia-kutatások mellett az egészségügyi robotjairól is ismert. A sebészek most az operációkat egy hatalmas 8K felbontású virtuális valóság kamara előtt végzik, a tanulók pedig egy virtuális valóság-szemüveg segítségével az otthonaikból követhetik az eljárásokat.

A technológia számos lehetőséget rejt

A módszert a globális vészhelyzet miatt kialakult biztonsági óvintézkedések ihlették, de a későbbiekben is potenciális hatásai lehetnek majd az egészségügyi-oktatásban és a nagyközönség körében is.

Különösen a jelenlegi helyzetben hisszük, hogy a VR élő közvetítések nagyon hasznosak, hiszen fontos tapasztalatokat lehet megosztani emberi érintkezések nélkül

– magyarázta a virtuális valósággal foglalkozó cég, a Hacosco vezetője, Naotaka Fujii.

Tokiói kórház / Fotó: Futurism

A technika segítségével a diákoknak olyan élményben lehet részük, mintha ők maguk műtenének, amely ugyan nem helyettesíti a műtéteken való személyes részvételt, de a pandémia idején hasznos ismeretek birtokába kerülhetnek.

Magyarok eredtek a koronavírus nyomába, innen érkezhetett hazánkba

A Virológia Pécs Facebook-oldalán közzétett információk több mint öt hazai kutatóműhely tudósaitól származnak. A szakembereknek vírusgenomok szekvenálása után bonyolult genetikai elemzésekhez kellet nyúliuk, hogy kiderítsék: honnan származnak a hazai vírusok, és mennyire aktívan terjedtek Magyarország területén. A vizsgálat rávilágított, hogy többszörös, főként európai eredetű és párhuzamos behurcolások történtek.

“A VR-technológia gyors ütemben fejlődik az orvostudomány területén. Egyre gyakoribb a kutatásokban és az oktatásban, mint amelyen ez a projekt is, de a műtétek utáni rehabilitációkban is alkalmazható” – fejtette ki Naotaka Fujii.

Promóció
ForrásFuturism
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3