Visszavonul a zenéléstől Duncan Campbell, a UB40 brit reggae-pop együttes énekese, hogy gyógyulására koncentrálhasson. 

Duncan Campbell agyvérzése után a gyógyulásra fókuszál

A 63 éves zenész 2008-tól tagja a bandának, akkor vette át az énekes szerepét bátyjától, Alitől. A zenekar már keresi új énekesét a BBC hírportálja szerint. Duncan Campbell tavaly augusztusban agyvérzést kapott, azóta igyekezett meggyógyulni, a birminghami zenekar idei brit turnéjára készülve. A UB40 rajongói oldalán jelentette be, hogy rossz egészségi állapota miatt visszavonul.

Nem szívesen, de kénytelen voltam úgy dönteni, hogy visszavonulok a zenekar munkájától. Nagyon hálás vagyok és köszönetemet szeretném kifejezni rajongóinknak a támogatásért betegségem alatt és az együttesben töltött évek idején. A bandának és leendő új énekesének a legjobbakat kívánom

– írta Campbell, aki korábban kanálon játszott.

A UB40 új albuma a múlt héten jelent meg

Az Ali Campbell vezette, fehér brit reggae-t játszó UB40 a nyolcvanas években lett sikeres, több mint 40 kislemezük került a legjobb 40 közé. Nagy sikereik közé tartozik a Red Red Wine és az I Can’t Help Falling in Love with You című dalok feldolgozása. Duncan másik bátyja, Robin a zenekar nevében megerősítette a hírt.

UB40 - Red Red Wine (Official Video)

The official music video for 'Red Red Wine' by UB40, from the album 'Labour Of Love'.Explore more music from UB40: https://UB40.lnk.to/EssentialsWatch more o...

„A próbák alatt végig számítottunk Duncan visszatérésére, de miután a betegsége kiújult, a teljes gyógyulásért a visszavonulás mellett döntött” – írta. Évekkel ezelőtt a zenekar nehéz időket élt meg, végül kettéváltak. A másik csoport Ali, Astro & Mickey néven turnézik. A UB40 utolsó albuma, a Bigga Baggariddim múlt héten jelent meg, a világ számos reggae-zenésze játszik rajta.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet