Vlagyimir Putyin egy volt kollegája szerint az orosz elnök mentális állapota romlóban van, és puffadt arca mögött súlyos betegség is állhat.

Vlagyimir Putyin orosz elnök arca és nyaka az utóbbi időben puffadtabbnak tűnik, ami egy szakértő arra is utalhat, hogy egy ismeretlen betegség miatt szteroiddal kezelik, írja a Daily Star. A szteroidok mellékhatásai közé tartozik a fertőzések fokozott kockázata, mint például a köhögés és a megfázás, valamint a “hangulati és viselkedésbeli változások”.

Néha, ha nagyobb dózisban veszik be, a szteroidok zavartságot vagy gondolkodásbeli változásokat okozhatnak. Ide tartozhatnak furcsa vagy ijesztő gondolatok

 – állítja a Macmillan Cancer Support.

Fiona Hill, a Fehér Ház egykori magas rangú brit orosz-szakértője megjegyezte, hogy Putyin korábban hátproblémákra panaszkodott, így elképzelhető, hogy erre szteroid-kezelést kapott. “Úgy tűnik, sürgős ez az invázió, amelyet személyes tényezők is vezérelhetnek” – tette hozzá.

Andrey Illarionov, az orosz elnök volt közeli munkatársa szerint Putyin “egyre jobban megőrül”, mentális állapota pedig “határozottan romlik”. Korábban szakértők Putyin testbeszédének elemzésével próbálták megérteni az orosz elnök viselkedését.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet