Miközben elszabadította a poklot Ukrajnában, az olasz tengeren a földi menny­ország várja Vlagyimir Putyint. Az invázióval az ukránok bombázását és esztelen lemészárlását elrendelő orosz elnök megépíttette magának a világ egyik legdrágább jachtját. A Carrara kikötőjében a hullámokon ringatózó Seherezadénak ugyanis 700 millió dollár (236 milliárd Ft) az értéke a szakértők szerint.

A 140 méter hosszú úszó csoda a luxus minden kívánalmának megfelel Vlagyimir Putyin jachtja. A hatemeletes hajón két helikopterleszálló van, kültéri és beltéri medence márványborítással szolgálja az utasok kényelmét.

Wellnessközpont, mozi, bár és szépségszalon is van, így semmiről nem kell lemondaniuk azoknak, akik a fedélzeten vannak. Ha pedig a szükség az úr, prominens környezetben végezhetik el a dolgukat a vendégek, ugyanis a több mint egy tucat vécében minden színaranyból van.

Vlagyimir Putyin Jachtja
/ Fotó: Profimedia
Az úszó palotáról az ellenzék vezérének tartott Alekszej Navalnij köre osztotta meg a fotókat és az információkat.
Vlagyimir Putyin Hajója
/ Fotó: Profimedia

“Elképesztő, hogy ez a diktátor, akinek a parancsára emberek ezreit mészárolják le Ukrajnában, egy mesebirodalmat építtetett magának” – dühöngött a Daily Mail című brit napilap riportjában megszólaló ellenzéki aktivista, amit a Blikk szemlézett.

“Amíg másoknak tönkreteszi az életét, addig ő a jövőjét építi. Az a lázálma, hogy létrehozza nagy Oroszországot és uralja a világot. A megalomániáját tökéletesen tükrözi a Seherezade nevű jacht, amely a legdrágább a világon. Mindezt állami pénzből építtette fel. Egyértelmű, hogy az övé a hajó. Biztosan az aranyvécén törnek rá azok a gondolatai, hogy neki uralnia kell a világot” – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk

Putyin és a kormánya nem reagált a felvetésekre.
A hírportál megjegyezte: a világ legdrágább jachtja a History Supreme. Az aranybevonatú hajó Malajzia leggazdagabb emberének, Robert Knoknak készült. Diszítésként a hálószobájában dinoszauruszcsontból készült szobor is található, az egyik fala pedig meteoritkőzetekből készült. Az elkészítése során 10 tonna nemesfémet használtak fel, az értéke 4,8 milliárd dollár (1620 milliárd Ft).

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet