A harmadik világháború kitörését veszélyezteti az orosz elnök.

Immár 44 napja tart a borzalmas orosz-ukrán háború. Ezen a napon pedig Vlagyimir Putyin egy moszkvai temetésen tette tiszteletét, persze szigorúan katonákkal körülvéve.

A sajtó azonban még egy ennél jóval érdekesebb részletet is kiszúrt.

Az egyik öltönyös alaknál ugyanis az a bizonyos titkos aktatáska lehetett, ami a feltételezések szerint a Kreml stratégiai rakétáinak indítószerkezetét tartalmazza.

A temetésen való jelenléte pedig fenyegetést jelent a világ számára.

Úgy tudni, hogy a táskának személyre szabott kulcskódja van, általában éjjel-nappal felügyelet alatt áll, és teljes egészében irányítja Moszkva nukleáris arzenálját.

Vérfagyasztó belegondolni, hogy Putyin tényleg fontolgatja bevetni az atomfegyvert. Márpedig minden jel erre utal, ha még a moszkvai Krisztus Megváltó székesegyházba is magával vitte a táskát.

Kapcsolódó cikk

Az elnök Vlagyimir Zsirinovszkij előtt rótta le a tiszteletét, aki egy tűzharcban vesztette életét. Az elhunyt személyében egy politikai vezetőt és egy közeli szövetségesét vesztette el.

Zsirinovszkij egyébként 15 héttel azután halt meg, hogy jó előre megjósolta Putyin ukrajnai inváziójának időpontját.

Az alkalomról készült videón –, amit a The Sun oldalán nézhettek meg – végig követhetjük Putyint, amint virágcsokrot helyez a nyitott koporsó elé és keresztet vett.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet