A Comedy Central animációs sorozata ismét nagyot alkotott.

1997-es premierje óta a South Park beírta magát a történelembe, az idén már a 25. évaddal jelentkező produkció készítőpárosa, Matt Stone és Trey Parker ugyanis tökéletesen figurázza ki a mai társadalmat és olykor eget rengető problémáikat. Vitathatatlan, hogy a South Park készítői a legjobbak az ironizálásban.

A húszperces sorozat 2019-ben jelentkezett utoljára rendes évaddal, a járvány alatt két különkiadásnak és két tévéfilmnek örülhettek mindössze a rajongók. Akadt köztük olyan epizód is, amelyben arra utaltak az írók, hogy a Covid–19-nek sosem lesz vége, és még évtizedek múlva is a vírus árnyékában él majd az emberiség, erről ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

A South Park 25. évada február elején indult el, és nem kellett sokat várni, a március 2-án bemutatott negyedik epizódra a világsajtó is felfigyelt.

A Los Angeles Times, a Hollywood Reporter és más vezető amerikai lapok harsogják címlapjukon, hogy:

A SOUTH PARK SZERINT PUTYIN AZÉRT SZÁLLTA MEG UKRAJNÁT, MERT A MÚLTBAN RAGADT ŐSKÖVÜLET, ÉS FOLYTON IRRITÁLT, MERT ÖREGKORÁRA IMPOTENS LETT.

“A Back to the Cold War című epizódban Mr. Mackey, South Park általános iskolájának tanácsadója bombariadót gyakoroltat a gyerekekkel, és annyira belelovalja magát a nosztalgiába, hogy szinte teljesen megőrül. Szerencsére az anyukája lenyugtatja, és közli vele, hogy az öregedést méltósággal érdemes tűrni, a hidegháború amúgyis a múlté. A végén Mr. Mackey tart egy nagy könnyes beszédet, amelyben kijelenti, hogy el kell fogadni, ha az embernek már nem áll fel, majd hirtelen a sorozat Putyint mutatja, aki csak lemondóan bólint, és annyit mond, hogy „Da!”.

Az epizódban többször szóba kerül a harmadik világháború lehetősége, és Putyint konkrétan elmeháborodottként ábrázolják a sorozatban. A South Park készítői szerint annyira elmentek már otthonról Oroszország vezetőjének, hogy félmeztelenül táncol nyugati zenére az irodájában, és amikor a tábornokai rányitnak, és nagyot csodálkoznak, akkor sem hagyja abba” – írja az Index

Amennyiben AZ ALKOTÓK NEM TUDNÁNAK SZINTE AZONNAL REAGÁLNI OLYAN, A VILÁGOT MEGRENGETŐ ESEMÉNYEKRE, MINT AZ OROSZ–UKRÁN HÁBORÚ.

– írja az Index.

Nem csak Putyint kritizálja a legújabb South Park epizód, látható egy csúnyán elfajult póniverseny is.

A Comedy Central sorozata reagált először ilyen formában az orosz-ukrán konfliktusra. Valószínűsíthető, hogy, mint minden nagyobb történelmi eseményről, erről is fog számos film készülni különböző műfajokban. 

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet