Our new limited edition vodka is out! Set at 75%, this smooth drinking spirit is no laughing matter. Available as a 35cl bottle, perfect for manbags and gym bottles, or as a pack of three 5cl minis, a great solution to body cavity searches. Get em from our web store or distillery. #bristolvodka #vodka #strongvodka #bristol #wheatvodka #bartenderlife #cocktails #cocktailbar #limitededition #booze #vodkacocktail

71 Likes, 15 Comments – Bristol Dry Gin (@bristoldrygin) on Instagram: “Our new limited edition vodka is out! Set at 75%, this smooth drinking spirit is no laughing…”

Ugyanebben az időben a 44 éves, három gyermekes Dawn Sturgess kritikus állapotban került kórházba Salisbury-ben. A rákövetkező nap gyaníthatóan novicsok-mérgezésben halt meg. A párja állapota továbbra is “kritikus” a Bristol Live szerint.

Az eset után a cég megírta Twitteren, nem volt tudomásuk arról, hogy valaki novicsok miatt halt meg. A Bristol Dry Gin elismerte, hogy talán nem kellett volna megjelentetniük a piát.

Ez azonban nem tartott tovább negyed óránál, a cég ugyanis egy gifet posztolt egy farkát csóváló macskáról, és ezt írta ki:

Elég a tényekből, a komolyságból és a kétes véleményekből (beleértve a miénket is). Térjünk vissza ahhoz, amire az internet való.  

Hétfőre megint meggondolta magát a Bristol Dry Gin és egy érezhetően kevésbé komolytalan nyilatkozatot tett közzé:

A Novichok széria már egy ideje fejlesztés alatt állt, és csak az után adtunk neki nevet és jelentettük meg, hogy Skripálék meggyógyultak. A cél a kedv felderítése és a feszültség oldása volt, nem pedig hogy megbántsunk bárkit is. A reakciók túlnyomórészt pozitívak voltak. Őszintén elnézést kérünk mindenkitől, akit megbántottunk, különösen Dawn Sturgess és Charlie Rowley családjától. Megértjük, hogy e termék megjelentetésének időzítése [minden] érzékenységet nélkülözött.  

Hozzátették, hogy a vodka annyira jól fogyott, hogy mindet eladták, és a jövőben nem fogják gyártani. Legalábbis Angliában. A Munchies szerint ugyanis a Novichok vodkát áprilisban elkezdték forgalmazni Oroszországban, nem sokkal Skripálék mérgezése után.

Dmitrij Peskov, a Kreml egyik szóvivője elmondta a BBC-nek, hogy Oroszországot “mélyen megérintette” a legutóbbi mérgezéses eset, de “abszurd” volna azt feltételezni, hogy országuknak köze van hozzá.