Csendben törölte a Vogue a lelkendezős cikkét a helyről, ami koronavírus-gócponttá fajult azóta

Az amerikai Vogue kedden publikált beszámolót a New York-i elit kedvelt helyén, a Martha's Vineyardon tartott esküvőről, de gyorsan törölniük is kellett.

Októberben tartották az esküvőt

Egy körülbelül ezerszavas beszámolót publikált az amerikai Vogue a Martha”s Vineyard nyaralóhelyen tartott esküvőről, amelyet még októberben tartottak. Azonban elég gyorsan törölték is a weboladalukról kedden, miután a tulajdonos panaszlevelet írt a szerkesztőségnek, hogy a hely azóta szuperterjesztő eseménnyé, koronvírus-gócponttá fajult, írja a Vineyard Gazette.

Vogue Marthas Vineyard Eskuvo Torolt Cikk Poszt Koronavirus
Törölte a Vogue a cikket

Ez a kültéri esküvő Martha’s Vineyardban maga volt az őszi elegancia címmel publikálták, de ha rákattintunk a linkre, látható, már nem elérhető az oldal. A Martha’s Vineyard egyébként a New York-i elit kedvelt nyaralóhelye.

Koronavírus-gócpont vált a helyből

Bár a Vouge a cikkében külön kiemelte, hogy az esküvő szervezői az amerikai járványügyi központ (CDC) minden előírását betartották, az esemény óta Martha”s Vineyardon felfutott a járvány, már több mint száz fertőzöttet regisztráltak.

A már nem elérhető képeken egyébként az is megfigyelhető, miért vállhatott szuperterjesztő eseménnyé a rendezvény. A Vogue állításával szemben ugyanis a résztvevők annyira nem tartották be a CDC előírásait, például csak hébe-hóna viseltek maszkot, és nem igazán tartottak egymástól távolságot.

A lapkiadója, a Condé Nast végül a Vineyard Gazette nevű helyi lap érdeklődésére azt mondta, hogy amint értesültek a vendégek megbetegedéséről, eltávolították a cikküket. 

Kapcsolódó cikk
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

A fentebb beágyazott Twitter-bejegyzésben egyébként még mindig mutat link a cikkre.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból