Új klippel érkezik a 35 éves Voivod a Dürer Kertbe!

A kanadai pszichedelikus metál legenda, a Voivod 35. születésnapját egy világkörüli turnéval ünnepli. Ennek során útba ejtik a Dürer Kertet is. Nem sokkal budapesti koncertjük előtt a csapat egy új klippel is jelentkezett, a dalt pedig már a koncerteken is játsszák.   

Egy hét és Budapesten köszönhetjük a Voivodot, akik szeptember 21-én jelentetik meg The Wake című korongjukat. Az új lemez és a csapat 35. születésnapja apropóján szerencsére az európai turné sem maradhatott el.

Nincs még egy olyan zenekar, mint a Voivod, akik kísérletező, tarka, elképesztően komplex pszichedelikus metál zenéjükkel kitörölhetetlen nyomot hagytak a rock zene történetében.

Voivod
Voivod / Fotó: Metal Injection

Az 1983-ban alakult quebec-i Voivod azonban éppen komplexitása miatt sosem nőtt fel a szupersztár státuszig. Mégis, undeground körökben igazi legendának számítanak. A banda a nevét és első öt lemezének főhősét egy gyerekkori rémálom ihlette. A zenekar dobosa, Mcichael „Away” Langevin rajzaiban is többször szerepelt Voivod, aki egy nukleáris csapást elszenvedett világ halhatatlan ura, és számos dal főhőse. A poszt-apokaliptikus világ mellett pedig már akkor foglalkoztak a technológia és az ember közötti kapcsolattal.

A zenekar egyre szebben felfelé ívelő pályáját Dennis „Piggy” D’Amour zeneszerző-gitárosuk halála törte meg. A banda végül a folytatás mellett döntött, és Piggy korábban elkészített demóit felhasználva két lemezzel is tisztelegtek az emléke előtt.

2009-ben még búcsúturnéra készültek, de végül a közös zenélés mellett maradtak és azóta Target Earth és Post Society című lemezeiket is megjelentették.

Arról, hogy mire számíthatunk az új lemezen a most megjelent Always Moving klipje árulkodik, ami a formációra jellemző elszállt kísérletezés mintapéldája. Érdemes sokat pörgetni, a régi klasszikusok mellett, ugyanis ezt a dalt a koncerten is hallhatjuk majd a Dürer Kertben.

VOIVOD – Always Moving (OFFICIAL VIDEO)

VOIVOD – Always Moving (OFFICIAL VIDEO). Taken from the album “The Wake”, out September 21st, 2018. Order now: https://VOIVODBand.lnk.to/TheWakeID Directed a…

Előttük a Maggot Heart, Linnéa Olsson svéd gitáros-dalszerző szólóprojektje melegít be.

Facebook-esemény: ITT

Időpont:  2018. szeptember 15. 19:00

Helyszín: Dürer Kert

Jegyár: Elővételben 4.000 HUF, a helyszínen 5.000 HUF

Jegyigénylés: ITT

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból