Az ukrán elnök ezúttal nem komoran nézett a kamerába.

Angolul adott meglehetősen kedélyes hangulatú interjút Volodimir Zelenszkij.

A beszélgetés felvételéből az Euronews emelt ki egy részletet, amelyben egy újságíró arról faggatja az ukrán elnököt, hogy ki a kedvenc beszélgetőpartnere –  szemlézte a HVG.

Zelenszkij elmondta, hogy a háború kitörése óta naponta 8-10 külföldi politikussal beszél. Arra a kérdésre, hogy ki a kedvence közülük, megpróbált kitérő választ adni.

„Azt el tudom mondani, hogy kivel beszélek túl sokat” – mondta, majd nevetve korrigált gyorsan, hogy a „túl sokat” nem „úgy” értette. A híváslistáján sokat szerepel Andrzej Duda lengyel, Emmanuel Macron francia elnök, Boris Johnson brit miniszterelnök, valamint a balti államok vezetői.

A Zelenszkijt kérdező újságíró azonban tovább erősködött, hogy ki a kedvence közülük, kivel beszél a legszívesebben. Zelenszkij pedig a lehető legdiplomatikusan oldotta meg a helyzetet. “A feleségemmel” – mondta nevetve.

Persze általában nem ennyire jó kedéllyel nyilatkozik. Nemrégiben, mint beszámoltunk ebben a cikkünkben, a világ vezetőihez fordult az ukrán elnök, és azt állította, Oroszország terrorista állam.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet