VOLT 2018: Felavatták Chester Bennington székét, jövőre a Depeche Mode-é a következő

Az MTI közleménye szerint csütörtökön, amikor az Iron Maiden lépett fel a nagyszínpadon, telt ház volt, akkor mintegy 40 ezren buliztak. És fel is avatták a Linkin Park frontembere, Chester Bennington székét.

Ugyancsak közel telt házas volt a nyitónap, amikor a Depeche Mode koncertezett, illetve a szombati zárónap is. Közel ötszáz különféle programot lehetett látogatni a fesztiválon.

A szervezők szerint az idei fesztivált eklektikus zenei kínálat jellemezte, aminek köszönhetően a korábbi évekhez képest többen váltottak napijegyet.

volt fesztival 2018 megnyitott a volt video este depeche mode latogatoszamok fotok
A VOLT Fesztivál látogatottsága 2017-ig / Fotó: Hír Press

Sopronban és környékén, valamint a környező osztrák falvakban és városokban sem lehetett szállást találni. Mindenki a VOLT Fesztivál hangulatát akarta átélni.

A zenei rendezvény az idei évtől minden évben felvállal egy társadalmilag fontos ügyet, idén ez az autizmus volt. Az Út a Mosolyért Alapítvány a VOLT-on kívül a Balaton Sound, a Strand és a Sziget fesztiválokon is jelen lesz, felhívva az emberek figyelmét az autizmussal élőkre.

volt szek linkin tom 0201 zuqr 8109 1530283672
Így avatták fel a Linkin Park Chesterjének a székét a VOLT Fesztiválon / Fotó: Sopronmedia

A fesztivál ideje alatt a Csillagok városa nevű projektben ezúttal a Széchenyi téren avattak egy Ef Zámbó István képzőművész által készített, egyedi megformálású széket, amelyet a Linkin Park tavaly elhunyt frontembere, Chester Bennington dedikált.

A projekt idén a Depeche Mode székével gazdagodik, ezt széket jövőre helyezik el a város egyik pontján.

A szerk. ajánlása

Címlapról

A hónap legnépszerűbb cikkei

Top sztorik a rovatból