Nézem Film Bruce Lee lánya: Igazán befoghatná már a száját Quentin...

Bruce Lee lánya: Igazán befoghatná már a száját Quentin Tarantino

Promóció

Mára, augusztus 15-re időzítették Magyarországon a Volt egyszer egy Hollywood premierjét, amelyben Bruce Lee karakterét is megformálták. Lee lánya pedig keményen nekiment Quentin Tarantino rendezőnek.

Promóció

A Variety szaklapnak adott interjút Shannon Lee, Bruce Lee lánya, aki szerint bocsánatot kellene kérnie Quentin Tarantino rendezőnek.

Végre befoghatná a száját ezzel kapcsolatban. Az igazán jó lenne. Vagy bocsánatot kérhetne, vagy azt mondhatná, valójában nem tudom, milyen volt Bruce Lee, csak a filmemhez írtam ilyennek, de ettől még nem kéne elhinni, hogy tényleg ilyen volt”

– mondta Lee. A lap arról kérdezte, mit szól Tarantino nyilatkozataihoz apjáról, a Volt egyszer egy Hollywood film kapcsán.

Shannon Lee apja viaszszobrával fotózkodik a hollywoodi Madame Tussauds Múzeumban / Fotó: Vincent Sando / Getty Images

Bruce Lee (Mike Moh alakítja) feltűnik egy hosszabbnak mondható jelenetben. Nehéz másképp gondolni, de a Volt egyszer egy Hollywood filmben igen arrogánsnak, nagyképűnek ábrázolja a rendező az elhunyt harcművész-színészt. Kisebb spoiler: azzal büszkélkedik Lee, hogy Muhammad Alit is “nyomorékká tenné”, ha arra kerülne sor. Brad Pitt kiröhögi, majd egy autó ajtajának dobja Lee-t.

Quentin Tarantino 12 milliárdot keresett a nyitó hétvégén a Volt egyszer egy Hollywooddal

A 40 millió dolláros jegyeladás a legjobb nyitó hétvégi eredmény Tarantino-film esetében, és a nyitó napi bevétel is rekord – 16,8 millió dollár – volt az amerikai filmrendező számára. Így is csak második helyre szorult Az oroszlánkirály múlt héten bemutatott új változata mögött, amely 75,5 millió dollárt zsebelt be az előző heti 185 millió dollár után.

Nem véletlenül ábrázolta így Tarantino, hiszen nyilatkozataiban is megerősíti ezt az álláspontját. Úgy véli, Lee valóban beképzelt volt.

Bruce Lee arrogáns fickó volt, és úgy is beszélt, ezt nem csak úgy kitaláltam. Hallottam, hogy ilyeneket mond. Az emberek most azt mondják, sosem mondott olyat, hogy meg tudná verni Muhammad Alit, pedig de, mondott ilyet. Nemcsak hogy mondta, de még a felesége, Linda Lee is ezt írta a róla szóló monográfiájában, az elsőben, amit olvastam róla

– mondta egy moszkvai sajtótájékoztatón, amelyet a Variety szemlézett.

Brad Pitt és Mike Moh a Volt egyszer egy Hollywood filmben, aki Bruce Lee-t alakítja / Fotó: Sony Pictures Releasing

A Variety emlékeztette Tarantinót, hogy félreérthette Linda Lee monográfiáját. A feleség csak egy kritikust idéz, aki azt írta egy kritikájában, hogy „azok, akik látták Leet, arra fogadnának, hogy a színész kiütné Cassius Clayt” (ez volt Muhammad Ali születési neve). Korábban egyébként Bruce Lee egyik tanítványa is tagadta, hogy Lee ilyesmivel kérkedett volna.

Shannon Lee szerint nem kéne összekeverni apja önbizalmát az arroganciával. Azt is megjegyezte, nem Tarantino az első, aki így beszél Leeről, „más fehér férfiakra” is jellemző ez a hozzáállás, főleg azok közül, akik szintén benne vannak a hollywoodi harcművészetekben.

Tarantino olyannak ábrázolja Bruce Leet, amilyennek akarja, és így is tett. De az kicsit kétszínű dolog, hogy azt mondja, hát igen, pont ilyen volt, miközben ez csak egy fiktív történet, szóval nem kell annyit aggódni rajta

– mondta Lee a Variety lapnak.

Problémák a Volt egyszer egy Hollywood körül: Roman Polanski felesége sértőnek találja, hogy megjelenítik a férje tragédiáját

Quentin Tarantino legújabb filmjét, a Volt egyszer egy Hollywood című produkciót nemrég mutatták be a Cannes Filmfesztiválon. Bár a filmet jól fogadta a közönség, és a csupa jó kritikát kapott, azért nem ment minden simán a bemutató után. Egy közösségi oldalon Roman Polanski filmrendező felesége, Emmanuelle Seigner sérelmezte, hogy konzultáció nélkül jelenítették meg a férjét a filmben, és tragédiájából pénzt csinálnak.

Azonban nem ő az egyetlen, aki kritizálta a rendezőt. Roman Polanski felesége, Emmanuelle Seiger szerint Tarantinónak ki kellett volna hagynia a filmből Polanski jeleneteit – vagy konzultálnia kellett volna a rendezővel.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A legszürreálisabb ötletek, hogyan védheted meg magad a koronavírus ellen

A kínai emberek saját kezükbe vették a sorsukat, maguknak gyártanak védőmaszkokat!

A pillanat, amikor az álmodozó turistát elgázolja a valóság

Nem véletlen, hogy egyes helyeken már turistaadót szednek.

Színésznők, akik nem szégyellik terhes alakjukat és döngő lépteiket

Bátran pózolnak fürdőruhában, domború hassal is és döngő léptekkel, ezek a büszke anyukák.
Promóció

a szerk. ajánlása

Tudtad? Kultúránként egészen mást jelent, amit a kezünkkel csinálunk

Ami egyik helyen a kedvesség jele, az máshol durvaságnak számít.

A nosztalgiavonat átrobogott a vásznakon – Ezek voltak 2019 legjobb külföldi filmjei a ContextUs szerint

Volt egyszer egy 2019-es év, amelyben korunk legnagyobb mesterei és feltörekvő tehetségei egyaránt megmutatták, hogyan is kell filmet készíteni.

Ezek minden idők legdrágábban elkelt festményei

Cikkünkben górcső alá vesszük a valaha legdrágábban elkelt tíz festményt, és arról is esik pár szó, miért kerülnek bizonyos festmények többe, mint mások.
Promóció

ez is érdekeltéged
<3