Új helyszínen, a korábbi szomszédságában nyitja meg kapuit a 27. Telekom VOLT Fesztivál 2019-ben. Az új helyszín megújult környezetet és új színpadokat, programokat is jelent.

A VOLT Fesztiválra jellemző sokszínűség jegyében hazai- és világsztárok egész sora érkezik Sopronba. Mint ismeretes, színpadra lép a Slipknot, a Black Eyed Peas, Slash, a Cypress Hill, Parov Stelar, Robin Schulz és a Papa Roach. Sőt, ott ünnepli 15. születésnapját a Halott Pénz. A Telekom Magenta Vibe Chatbotjával pedig hozzáférést kaphatnak a fesztiválozók a titkos bulikhoz és exkluzív élményekhez. Kedvezményes jegyek június 14-ig kaphatók.

Új helyszínen a VOLT Fesztivál 2019

A fesztivál indulása óta állandó kérdés az esemény helyszíne. Nem véletlen, hiszen az 1993-ban mindössze 800 néző részvételével a Soproni Sportcentrumban elindult VOLT már az első évtizedben Magyarország egyik leglátogatottabb vidéki fesztiválja és egyben legfontosabb turisztikai eseménye lett. A sportcsarnokot 2001-ben nőtte ki, ekkor költözött át a Lővér Kempingbe. Ez több, szomszédos területtel együtt 2018-ig adott otthont a VOLT-nak.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Mintegy két évtizede tartó dilemma oldódik meg az idei évben. A Telekom VOLT eddigi helyszínén állandó kérdés volt ugyanis, hogy mennyire biztos a fesztivál jövője. A fesztiválnak 2001 óta otthont adó területeken ugyanis semmiféle fejlesztésre nem volt lehetőség, így rendszeres kérdésként merült fel, hogy maradhat-e Sopronban a VOLT[/perfectpullquote]

– meséli Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál alapítója.

Lobenwein Norbert Volt Fesztivál Szervezője
Lobenwein Norbert, A Fesztivál Szervezője / Fotó: Dombóvári Judit

“2016-ban, a Modern Városok Program kapcsán a magyar miniszterelnök úr vetette fel először, hogy Sopron megérdemelne egy szabadtéri fesztiválhelyszínt, amely városi méretű rendezvények mellett a VOLT megrendezésére is alkalmas lehet. A kormány erre a célra közel 1 milliárd forint támogatást biztosított Sopronnak, a beruházás pedig tavasszal indulhatott el. Sopron vezetőivel az év végén megállapodást kötöttünk, amely biztosítja, hogy a VOLTnak legalább 10 évig Sopron ad otthont” – tette hozzá a szervező.

Világsztárok a VOLT-on

A magyar zenei élet színe-java mellett idén is számos világsztár érkezik Sopronba.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Továbbra is célunk, hogy a Telekom VOLT Fesztivál igazán sokszínű zenei kínálatot mutasson fel. Ennek megfelel az idei program is, amely napról-napra, színpadról-színpadra ígér igazán eklektikus programot[/perfectpullquote]

– mondja Fülöp Zoltán, főszervező.

Lobenwein Norbert Fülöp Zoltán Volt Fesztivál
Lobenwein Norbert És Fülöp Zoltán / Fotó: Az Akvárium Klub Hivatalos Faebook-Oldala

“A világ egyik legzseniálisabb gitáros-ikonja, Slash már másodszor játszik a fesztiválon, csakúgy, mint a Papa Roach. De jön a fékezhetetlen energiával tomboló Slipknot, a legendás kaliforniai hip hop csapat, a Cypress Hill, az újra aktívan koncertező Ugly Kid Joe, a svéd dance-metal/metalcore zenekar, az Amaranthe, az ismét az eredeti trió-felállásban turnézó Black Eyed Peas pedig az összes slágerét elhozza a VOLT közönségének” – tette hozzá a szervező.

Kiemelte továbbá, hogy a “Telekom VOLT Fesztivál EDM fronton is erős: olyan előadók ígérnek felejthetetlen partykat, mint a Grammy-díjra is jelölt Robin Schulz, Lost Frequencies, Parov Stelar, Martin Solveig, Friction, a Kollektiv Turmstrasse, de a finomabb zenét kedvelőkre is gondoltak a szervezők, így a Kruder & Dorfmeister, a Nouvelle Vague, vagy az olasz származású amerikai dalszerző-zseni, Laura Pergolizzi, azaz LP is koncertezik majd Sopronban.”

Új fejezet a VOLT Feszt életében

“A visszatérő vendégeinknek és Sopron város lakóinak sem árulok el titkot azzal, hogy milyen nagy jelentőségű a Telekom VOLT Fesztivált városunk életében” – mondta Dr. Farkas Ciprián, Sopron tanácsnoka.

“Minden lokálpatriótának, egy város vezetőinek pedig különösen jó érzés, ha a megszokottnál több figyelem irányul arra a helyre, amelyet a legjobban szeret. A VOLT idején jellemző érdeklődés pedig igencsak tapintható: megtelnek a szállodák, az éttermek, a kávézók, a parkok, az utcák, a terek, fiatalok, idősebbek és családok érkeznek a hűség városába Magyarországól és külföldről egyaránt. Ha bekapcsolom a TV-t, kinyitom az újságot, rólunk szólnak a hírek, velünk van tele a sajtó – hogy az idén 30. születésnapját a VOLT-on ünneplő Tankcsapda slágerét idézzem” – tette hozzá a tanácsnok.

Itt nézheted meg a VOLT Fesztivál 2019 összes külföldi fellépőjét

Mára teljessé vált a Telekom VOLT Fesztivál 2019 nemzetközi programja. Az új nevek között igazi legendák és a legaktuálisabb kedvencek is helyet kaptak: a Black Eyed Peas, Papa Roach, Cypress Hill vagy éppen Martin Solveig és Jan Blomqvist & Band. Volt fesztivál fellépők 2019

“Az előző év végén egy hatalmas ajándékot kapott Sopron, amikor a kormány, forrást biztosított egy olyan szabadtéri rendezvényhelyszín kialakításához, amely városi események és a fesztivál lebonyolítására is alkalmas. A folytatás pedig innentől garantált, hiszen a város vezetése az alapítókkal az év végén egy tízéves szándéknyilatkozatot is aláír, és biztosítottuk egymást arról, hogy Sopron és a Telekom VOLT Fesztivál egymás nélkül elképzelhetetlen” – emelte ki a tanácsnok.

Volt Fesztivál 2019 Fellépők Pink
A 2018-As Volt Fesztivál, Ahol Pink Is Fellépett / Fotó: A Fesztivál Hivatalos Weboldala

“Közös történetünk új fejezethez érkezett. Az elmúlt években az egyik leggyakoribb kérdés a VOLT helyszínére, jövőjére vonatkozott. Ma már sokkal inkább az foglalkoztat mindenkit, vajon hogyan tudunk élni ezzel a nagy lehetőséggel, hogyan tudjuk továbbfejleszteni Európa egyik legjobb fesztiválját” – fejezte be mondandóját Dr. Farkas Ciprián, Sopron tanácsnoka.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet