A VOLT Fesztivál megint beleszaladt egy pofonba

A napokban a VOLT Fesztivál nem csak Papa Roach vagy a Cypress Hill miatt hangos, hanem Orbán Viktor beszédei miatt is. Ám még egy botrányos szervezői döntés árnyékolja be a 2019-es fesztivált.

A Magyar Hang szúrta ki, hogy a szélsőjobboldali RPG zenekar is fellelhető a VOLT Fesztivál 2019-es kiírásában. Aki nem ismerné, korábban Szálasi Ferencet éltette.

Volt Fesztivál Rpg Zenekar Szélsőjobboldal
Volt Fesztivál: Miért? / Fotó: Félonline

“Történelmet írunk. RPG a VOLTon? Ilyen még nem VOLT! De lesz” – írta ki Facebook-oldalára a zenekar. A soproni érdekeltségű banda hardcore alapokon nyugszik, akik tagjai szélsőjobboldali dalszövegeket játszanak.

Valóban történelmi pillanat, nem csak az RPG zenekar életében, hanem a VOLT Fesztiváléban is. Eddig egy radikális együttes sem léphetett fel a patinás fesztivál színpadán.

A VOLT Fesztivál hosszú utat járt be, hiszen a liberális zenei fesztből egyre inkább NER-baráttá cseperedett, írja a Magyar Hang.

Orbán Viktor híres beszéde óriáskivetítőn hallható a VOLT Fesztiválon

Harminc éves a rendszerváltás, és erről a VOLT Fesztiválon is megemlékeznek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök híres, Nagy Imre temetésén elmondott beszédét adják le óriáskivetítőn 7-8 percenként. (Egyik legjobb fiatalkori fotóját itt tekintheted meg.) Bár fontos megjegyezni, hogy nem rajta múlott a szovjet csapatok kivonulása, amit követelt a beszédében.

Ezen persze valóban nem kell meglepődni, hiszen “úgy ömlik a közpénz és az állami hirdetés a fesztiválba évek óta, mintha nem lenne holnap”, írja az Index. Orbán Viktor lánya, Ráhel gyakornokként dolgozott a Szigetnél 2012-ben, az akkori vezető, Gerendai Károly szerint “kifejezetten jó” ez a kapcsolat.

noÁr bojkottot hirdet a VOLT Fesztiválon megjelenő Orbán Viktor-beszéd miatt

A VOLT Fesztiválon 2019-ben megemlékeznek a rendszerváltás 30. évfordulójára. Ennek értelmében Orbán Viktor magyar miniszterelnök hírhedt beszéde 7-8 perces spotokban hallható és látható a fesztiválon. Harminc éves a rendszerváltás, és erről a VOLT Fesztiválon is megemlékeznek. Orbán Viktor magyar miniszterelnök híres, Nagy Imre temetésén elmondott beszédét adják le óriáskivetítőn 7-8 percenként.

A néhai Gödörből Akvárium lett, és ez a VOLT szervezői kezébe került. Így nem véletlen, hogy a miniszterelnök fia, Gáspár vallási gyülekezeteket tartott ott. Az MVM és az MTVA támogatásával zenei programokat tartanak az Akváriumban: Nagy-Szín-Pad, Petőfi Zenei Díj. A megnyitón, 2014-ben Rogán Antal és Tarlós István is részt vett. Vidám sörözések mellett Rogán elmondta, “végtagok és a test után, most a belváros szíve is megújult és kezd lüktetni.”

A VOLT Fesztivál szervezője reagált noÁr bojkottjára, és kiderült, hogy a Balaton Sound is hangos lesz Orbán beszédétől

Mint beszámoltunk róla, a VOLT Fesztiválon Orbán Viktor hírhedt beszédére lehet csapatni. Hét-nyolc percenként vetítik le a szovjet csapatok kivonulását követelő magyar miniszterelnök spotját. Molnár Áron, ismertebb nevén noÁr felemelte a szavát a történtek után. Mint mondta videójában, bojkottra hívja az előadókat. Elfogadhatatlannak tartja, mint mondta, hogy Orbán Viktor legyen az “előzenekar” egy zenei fesztiválon.

Az RPG zenekar június 27-én lépett fel a Magenta Színpadon mint a Sopron zenél 2018 győztese. Többnyire katonanosztalgia jelenik meg dalaikban. Azonban idén márciusban Budapesten léptek fel egy Szálasi Ferencre, a nyilas terrorra emlékező koncerten.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból

ajandek a jovobol, uj kutyuk, uj technologia, hasznos kutyuk, hasznos technologia, hasznos targyak9

10 ajándék a jövőből, amit már most megvehetünk

A kiterjesztett valóság egyre elterjedtebb. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy úgy nyisd ki az ajtót, hogy a jelszót egy virtuális billentyűzeten gépeled be, amit csak te láthatsz. De használhatod szórakozáshoz is, például játszhatsz rajta olyan játékokat, mint a biliárd, és láthatod a golyók pályáját az asztalon.

titkok repulogeprol, titkok utaskiseroktol, repulogepes kisokos10

10 titok a repülőről, amit a légiutas-kísérők nem mondanak el

A légi marsallok inkognitóban repülnek, és szükség esetén megnyugtatják a zavart keltőket, vagy ártalmatlanná tesznek akár egy terroristát is. Az USA-ban, Franciaországban, Kanadában és sok más országban légi marsall szolgálat működik, erről még film is készült.

Nincs több cikk