Kínosan szabadkoztak Vona Gábornak a kormánypárti sajtómunkások

Telefonon kereste meg a Jobbik volt elnöke a kormánypárti média több emberét, miután hetek óta tucatszám közlik ezek a lapok a vele kapcsolatos helyreigazításokat.

Itt például azt írta meg a Ripost és az Origo: valótlanul híresztelték, hogy a politikus húszmilliós Audit kapott Simicska Lajostól. De kénytelenek voltak azt is közölni, hogy Vona valójában nem dicsőítette Allahot, nem éltette Haynaut és nem fogadta tiszteletbeli tagjává egy török terrorszervezet – írja a Magyar Hang.

Vona Gábor most arról beszélt a videóblogjában, hogy „a modern fake news hadviselést” Magyarországon rajta és ellene próbálták ki először.

A fake news anatómiája – Vélemény / ContextUs.hu

Jelenleg azonban többen a demokráciára és a szólásszabadságra leselkedő egyik legnagyobb veszélyforrást látják benne. Most megpróbálunk utánajárni, mi is ennek az oka és vajon lehetséges-e hatékonyan fellépni a jelenséggel szemben. Az álhírek különböző dezinformációs vagy propagandacélú felhasználása végigkíséri az emberiség történelmét, elég csak Buda csellel való elfoglalására gondolni.

A politikus úgy látja, „karakterterrorizmust” követtek el ellene, és a választási kampány után fél évvel már semmit sem ér, hogy közlik a helyreigazításokat.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]A sajnálatos üzenete az egésznek az, hogy megéri hazudni, megéri mocskos eszközökhöz nyúlni, mert nyerni csak így lehet[/perfectpullquote]

– mondta Vona. Utólag ugyanakkor felhívta most többek közt a 888 és a Pesti Srácok főszerkesztőit, G. Fodor Gábort és Huth Gergelyt.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Gondoljon bele abba, hogy napi nyolc fórumot tartok, és mind a nyolc fórumon müezzinhang vár[/perfectpullquote]

– vetette fel a politikus Gabay Dorkának, a Magyar Idők munkatársának. Az újságíró ugyanakkor kijelentette, hogy homoszexuális orgiákról ő például sosem írt, „az az én ingerküszöbömön is rég túl van.” Huth Gergely is elhatárolta magát ettől.

Bi 20180329 0093 E1524894332678
Vona Gábor: “Ezt A Rendszert Választáson Megdönteni Nem Lehet” / Fotó: 24.Hu

„Vannak olyan sztorik, amik megérdemlik, hogy átvegyük, meg van, ami nem. Pont a terry blackes orgiákat nem vettük át. Kollégákról nem mondok ítéletet, de a mi profilunkba már nem vágott bele” – mondta. G. Fodor Gábor ugyanakkor Vona felvetésére, hogy folyamatos hazugságáradat ment vele szemben, azt válaszolta, ő nem így látja.

https://www.youtube.com/watch?v=Wz3siMk1EA0

A legnyíltabban az Origo volt munkatársa, Hecker Flórián beszélt Vonával. Elismerte, hogy nyilván volt olyan is a lejáratások között, „ami kapott információ volt és nem kvázi újságírói munka”, még ha ebben „sok munka is volt.” A Jobbik volt elnöke felidézte, amikor a kormánylap arról írt, hogy zavargás volt az október 23-ai pártrendezvényen, miközben az ünnepség még el sem kezdődött, és később sem volt semmi probléma.

[perfectpullquote align=”left” bordertop=”false” cite=”” link=”” color=”” class=”” size=””]Igazad van, tehát ez valószínűleg máshogy történt, másmilyen úton, nem feltétlenül újságírói munkaként[/perfectpullquote]

– jelentette ki Hecker. Szerinte a politikai média lelkülete ilyen, és azért is szállt ki belőle, mert a személyisége kapcsán nem büszke rá.

Vona próbálta elérni a Magyar Idők újságíróját, Bayer Zsoltot, valamint a Ripost-főszerkesztő Ómolnár Miklóst is, de nem járt sikerrel.

Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból