Követem Közélet Kínosan szabadkoztak Vona Gábornak a kormánypárti sajtómunkások

Kínosan szabadkoztak Vona Gábornak a kormánypárti sajtómunkások

Promóció

Telefonon kereste meg a Jobbik volt elnöke a kormánypárti média több emberét, miután hetek óta tucatszám közlik ezek a lapok a vele kapcsolatos helyreigazításokat.

Promóció
- Advertisement -

Itt például azt írta meg a Ripost és az Origo: valótlanul híresztelték, hogy a politikus húszmilliós Audit kapott Simicska Lajostól. De kénytelenek voltak azt is közölni, hogy Vona valójában nem dicsőítette Allahot, nem éltette Haynaut és nem fogadta tiszteletbeli tagjává egy török terrorszervezet – írja a Magyar Hang.

Vona Gábor most arról beszélt a videóblogjában, hogy „a modern fake news hadviselést” Magyarországon rajta és ellene próbálták ki először.

A fake news anatómiája – Vélemény / ContextUs.hu

Jelenleg azonban többen a demokráciára és a szólásszabadságra leselkedő egyik legnagyobb veszélyforrást látják benne. Most megpróbálunk utánajárni, mi is ennek az oka és vajon lehetséges-e hatékonyan fellépni a jelenséggel szemben. Az álhírek különböző dezinformációs vagy propagandacélú felhasználása végigkíséri az emberiség történelmét, elég csak Buda csellel való elfoglalására gondolni.

A politikus úgy látja, „karakterterrorizmust” követtek el ellene, és a választási kampány után fél évvel már semmit sem ér, hogy közlik a helyreigazításokat.

A sajnálatos üzenete az egésznek az, hogy megéri hazudni, megéri mocskos eszközökhöz nyúlni, mert nyerni csak így lehet

– mondta Vona. Utólag ugyanakkor felhívta most többek közt a 888 és a Pesti Srácok főszerkesztőit, G. Fodor Gábort és Huth Gergelyt.

Gondoljon bele abba, hogy napi nyolc fórumot tartok, és mind a nyolc fórumon müezzinhang vár

– vetette fel a politikus Gabay Dorkának, a Magyar Idők munkatársának. Az újságíró ugyanakkor kijelentette, hogy homoszexuális orgiákról ő például sosem írt, „az az én ingerküszöbömön is rég túl van.” Huth Gergely is elhatárolta magát ettől.

Vona Gábor: “Ezt a rendszert választáson megdönteni nem lehet” / Fotó: 24.hu

„Vannak olyan sztorik, amik megérdemlik, hogy átvegyük, meg van, ami nem. Pont a terry blackes orgiákat nem vettük át. Kollégákról nem mondok ítéletet, de a mi profilunkba már nem vágott bele” – mondta. G. Fodor Gábor ugyanakkor Vona felvetésére, hogy folyamatos hazugságáradat ment vele szemben, azt válaszolta, ő nem így látja.

Amikor felhívod azokat, akik hazudtak rólad… / Vona Gábor vlogja – 7. rész

Íme a videó, aminek már az előzetesétől kiakadtak a Fidesz sajtómunkásai. Nem véletlenül. Nézd meg, mit mondtak a kampányban terjesztett hazugságokról! Felhasznált anyagok: https://www.youtube.com/watch?v=YgSbHNvIuns https://www.youtube.com/watch?v=PP_rysynI2s (Az eredeti felvétel az MTVA tulajdona.) https://www.youtube.com/watch?v=1aTApGWVGoI https://tenyek.hu/politika/254092_vona-allahot-dicsoiti.html Zene/Music: Colossus by Wydron https://soundcloud.com/wydron Creative Commons – Attribution-ShareAlike 3.0 Unported- CC BY-SA 3.0 http://creativecommons.org/licenses/b…

A legnyíltabban az Origo volt munkatársa, Hecker Flórián beszélt Vonával. Elismerte, hogy nyilván volt olyan is a lejáratások között, „ami kapott információ volt és nem kvázi újságírói munka”, még ha ebben „sok munka is volt.” A Jobbik volt elnöke felidézte, amikor a kormánylap arról írt, hogy zavargás volt az október 23-ai pártrendezvényen, miközben az ünnepség még el sem kezdődött, és később sem volt semmi probléma.

Igazad van, tehát ez valószínűleg máshogy történt, másmilyen úton, nem feltétlenül újságírói munkaként

– jelentette ki Hecker. Szerinte a politikai média lelkülete ilyen, és azért is szállt ki belőle, mert a személyisége kapcsán nem büszke rá.

Vona próbálta elérni a Magyar Idők újságíróját, Bayer Zsoltot, valamint a Ripost-főszerkesztő Ómolnár Miklóst is, de nem járt sikerrel.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3