A hagyma belsején kívül a héját is érdemes felhasználni.
A kutatások szerint bőséges antioxidáns raktár, tele van rostokkal, flavonoidokkal, melyek igen értékes összetevők. A vöröshagyma héja több antioxidánst tartalmaz, mint maga a zöldség, ezenkívül található benne kvercetin is, ami természetes módon csökkenti a vérnyomást és gátolja meg az artériák elzáródását. A hagyma héjának rákellenes, gombaölő és antibakteriális hatást is tulajdonítanak.
Ha a hagyma héját ezentúl nem dobod ki, olyan előnyökre tehetsz szert, mint: – a keringési betegségek esélyének csökkentése – vastagbélrák megelőzése – elhízás megelőzése – 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkentése – emésztőrendszeri problémák megelőzése

Kapcsolódó cikk

Így készíts hagymahéjból teát!

Fantasztikus méregtelenítő ital! Ráadásul végtelenül egyszerű az elkészítési módja. Csak főzd meg a hagyma héját, szűrd le a főzetet és naponta igyad! A hagyma héját előzőleg össze is gyűjtheted, eltárolhatod egy befőttesüvegben. A tea elkészítéséhez elég egy kevés hagymahéj. Miután forró vízbe beletetted, hagyd állni 15 percig. A legjobb, ha lefekvés előtt kortyolod el. Mivel a kvercetinnek szedatív hatása is van, megkönnyíti az elalvást.

Hogyan használd fel a hagymahéjat?

Mivel nyersen nem fogyasztható, pörköltbe, levesbe, húsételekbe belefőzheted. A hagymahéj egyik legértékesebb összetevője a kvercetin, melynek szintje a zöldség héjhoz legközelebb eső részeiben a legmagasabb. De még jobb, ha magát a héjat esszük, ezért kísérletezz vele bátran!
Várandósság alatt azonban kerüld a hagymahéj fogyasztását!

A cikk a Bright Side angol nyelvű cikke nyomán készült a Kuffer fordításában.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

idojaras elorejelzes 2024 aprilis sarkvideki hideg

Érkezik az év hidegfrontja, hó is eshet

Sarkvidéki hideg zúdul az afrikai melegre, jövő hétfőről keddre helyenként 25 fokot zuhanhat a hőmérséklet, és komoly viharok alakulhatnak ki, a hegyekben havazás sem kizárt.

nyugdijkorhatar 2024 nyugdij nyugdijas nyugdij utalas 2024

Tényleg csak 70 évesen mehetünk nyugdíjba? Itt a nyugdíjszakártő válasza

A világ egyik nagy vagyonkezelő cége arra figyelmeztette a munkavállalókat, hogy ne számítsanak arra, hogy kényelmesen nyugdíjba tudnak vonulni a hatvanas éveikben, hanem meg kell emelni a nyugdíjkorhatárt akár 70 évre, mert az emberek sokkal tovább élnek, mint korábban, és kevesebb fiatal kép be a munkaerőpiacra.