Jogerősen két év három hónap börtönbüntetéssel sújtott VV Aureliót a Szegedi Ítélőtábla szerdán. A Való Világ egykori győztese egyik társával 2017-ben elrabolta egyik ismerősét, hogy így szerezze vissza ellopott pénzét.

Az alvó VV Aureliot kirabolták, majd vissza akarták szerezni a pénzt

Ítélet született szerdán VV Aurelio emberrablási ügyében, a villalakót jogerősen 2 év és 3 hónap börtönre ítélte a táblabíróság, a Való Világ egykori győztesének társát 1 év 3 hónap börtönt kapott 2 évre felfüggesztve.

A börtönbüntetésre ítélt celeb 2017. október 14-én egy bajai kocsmában italozott, de annyira lerészegedett, hogy elaludt. Ezt használta ki a sértett, és legalább 130 ezer forintot ellopott a Való Világ győztesétől. Másnap Aurelio és társa egy szórakozóhelyen megkereste a sértettet, és kérdőre vonták az ellopott pénz miatt.

VV Aurelio – miközben társa lefogta a sértettet – többször megütötte a férfit, majd egy autóba tuszkolták. Elmentek a sértett nagyszüleihez, mert a férfi azt állította, a lopott pénz maradékát ott rejtette el.

Bocsánatot kért a sértettől, aki elfogadta

A sértett szabadon engedését az ellopott összeg visszaadásához kötötték, de a férfi ennek nem tudott eleget tenni, mert már elköltötte a pénzt. Ezért aláírattak vele egy szerződést, amelyben a sértett elismerte, hogy 180 ezer forintot kért kölcsön Aureliótól, és vállalta, a hitelt heti 20 ezer forintjával törleszti.

A Való Világ győztese részben elismerte a történteket, bocsánatot kért a sértettől, aki ezt elfogadta. A másodrendű vádlott elismerte bűnösségét.

Aurelio az utolsó szó jogán fel is olvasta a védőbeszédét, amit a Blikk szemlézett.

“Nagyon sajnálom, nagyon röstellem azt, amit tettem. Nem a felmentésemért kampányolok, és lehet, hogy bűncselekményt követtem el, de soha nem állt szándékomban embert rabolni. Szeretnek elnézést kérni a viselkedésemért, és amiért az elsőfokú tárgyalásra szerepelni jártam. Nem szándékozom bűncselekményeket elkövetni. Bevallom, ideges voltam, felpofoztam, üvöltöztem a sértettel, elküldtem melegebb éghajlatra. Valóban csapkodtam hátrafelé, amikor a kocsiban voltam, és igen, mondtam, hogy szívem szerint kiszállnék és elásnám. Már bánom, hogy a kiszőkített hajú idióta fejemmel mentem a tárgyalásra, ahova szerepelni jártam, de fel sem fogtam, milyen következményei lehetnek ennek az egésznek. Bíró úr, legyen szíves mindezt figyelembe venni. Pszichológushoz is rengeteget járok, szeretném a hírnevemet is jó, erkölcsileg jó dolgokra fordítani. Szeretném, ha elhinné nekem, hogy nem állt szándékomban senkit elrabolni” – mondta.

Elégedett az ítélettel

A tárgyalás után az RTL Klubnak nyilatkozott a Való Világ egykori győztese, aki többek között elmondta, elégedett az ítélettel, arányosnak tartja.

A tévécsatorna híradójának azt is hozzátette, hogy amint lehetősége lesz rá, beperli az összes olyan sajtóterméket, amely a végső ítélet előtt már bűnözőként írt róla, illetve tényként kezelték már akkor a börtönbüntetését.

A VV-hős egyébként a hitből merített erőt a tárgyalásokra. Még 2019 októberében számolt be Story magazin arról, hogy a Hit Gyülekezete vezetője kísérte el az akkori tárgyalásra.

„Pár hónappal ezelőtt ismerkedtünk meg. Láttam rajta, hogy segítségre szorul. Hamarosan belép a gyülekezetünkbe. Rendszeresen imádkozunk érte, és Aurelio is keresi az Urat. Tudja, ő a legfőbb támaszunk, akire éjjel-nappal számíthatunk. Csak hinni kell benne, és minden megoldódik” – mondta a bulvár magazinnak Lakatos Ernő, a Hit Gyülekezetének lelkipásztora.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet