A Walmart saját honlapján jelentette be, megszerzi az Art.com-ot, a világ legnagyobb művészet kereskedelmi honlapját.

Az Artsy beszámolója szerint a Walmart a teljes online platformot megveszi, a szellemi tulajdonok jogával és a katalógussal együtt. A cég először önállóan működő oldalként veszi át a kereskedést. A jövőben szeretné közvetlenül saját online üzletében is elérhetővé tenni a termékeket.

Otthonról is élvezheted Vermeer alkotásait – Beköszöntött a virtuális kiállítás kora

Mindössze 36 alkotás maradt fent a holland festőtől, amelyek többnyire a vidéki életet ábrázolják. A festmények a világ különböző részein vannak szétszórva, a művészetek szerelmeseinek országról országra kell utazniuk, hogy ingyen megcsodálhassák a képeket. Azonban ennek vége, mostantól akárki élvezheti a művész munkáit, köztük a leghíresebb alkotást, a Leány gyöngy fülbevalóval című festményt, függetlenül attól, hol van.

Az oldal becslések szerint évi 300 millió dolláros bevételt hozott. Az Art.com katalógusa körülbelül kétmillió képet számlál. Eddig körülbelül 19 millió ember vásárolt már az oldalról. Az Art.com csapata állítása szerint nagyon izgatott a lehetőség miatt, hogy több emberhez juttathassák el a művészetet a cég által.

Megvette 700 ezer dollárért a Banksy-falfestményt, csak hogy lemeszelhesse

A Slave Labour egy gyereket ábrázol, aki egy varrógéppel angol zászlófüzért készít. A festmény eredetileg egy Wood greeni bolt falára lett festve 2012-ben. Vélhetően a Londonban tartott Olimpia nagyüzemű szuvenírgyártásával szembeni ellenállásként jött létre. A The Guardian brit napilap szerint a Banksy-kiállítás az idei nyár legvitatottabb kiállítása Moszkvában.

Anthony Soohoo, a Walmart alelnöke szerint a jövőben a művészet terén lesz a legnagyobb jelentősége a kiterjesztett valóságnak. Az Art.com felhasználóinak negyede használja az ArtView-t. Ez egy kiterjesztett valóság alapú eszköz, ami segít vizualizálni a műalkotásokat a felhasználó otthonában.

Top sztorik a rovatból

Nincs több cikk

Ez is érdekelhet