Apokalipszis-érzés és rengeteg homok – íme, a fesztivál a Mad Max szerelmeseinek

Aki nem látta a filmet, nem biztos, hogy érteni a fogja a fesztivál lényegét. A világvége érzést adó Wasteland Weekend ugyanis a kultikusnak számító Mad Max-filmre épül. Ehhez Nevada sivatagos tája pedig tökéletes hátteret nyújt.

Joe Pettet-Smith fotósnak hála, mi is „részesei” lehetünk ennek a világnak, igaz, csak képeken keresztül. A történet 2011-ben kezdődött, amikor néhány ezer Mad Max-rajongó összeállt, imitálva a világvége életérzést, hogy néhány napot koszosan, de boldogan a Mojave-sivatagban töltsenek. A Wasteland Weekend, amely ma is 4000 emberrel feledteti el a modern világ nyűgjét, szórakoztatóbb, mint hinnénk.

3000
Szórakoztatóbb, mint amilyennek látszik / Fotó: The Guardian

Sokan úgy gondolják, az egész fesztivál kimerítő, hiszen mégiscsak homokban, koszban kell élni 5 napig.

Ráadásul kötelező a jelmez, aki mégse visz, a kapuknál beszórják egy kis homokkal, mondván a kosz az mégse maradhat el.

Jared Butler, az esemény szervezője azonban mindenkit megnyugtat: ez nem a túlélésről szól, hanem egy elképzelt apokalipszisben való bulizásról.

Az Instagram fogyasztóőrült társadalma tönkreteszi a Burning Man-fesztivált

Az évente Nevada államban megrendezett Burning Man 1986 óta várja az extrémitás kedvelőit. Az esemény kezdetektől fogva a fogyasztóellenes magatartást támogatja. Akik részt vesznek rajta, rendszerint cserekereskedelemmel oldják meg mindennapjaikat a fesztivál alatt. Sajnos az Instagram világában, ahol minden a pénzről és a fogyasztásról szól, nem könnyű megtartani ezt a szokást.

Az egyik résztvevő elárulta, a fesztiválon végre nincs rohanás, nincsenek számlák, csak az ember és a természet. A Wasteland Weekend arra is esélyt ad, hogy megtapasztaljuk, milyen lenne egy világvége élethelyzet, és hogyan viszonyulnánk a zordabb körülményekhez. Persze nem szabad elfelejteni: ez még mindig csak egy fesztivál.

Légy részese az élménynek!


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból