Az HBO új sorozata, a Watchmen Regina King és Jeremy Irons főszereplésével októberben indul, írja a Collider.

Hirdetés

Az HBO egyik legjobban várt új sorozata végre premierdátumot kapott. A széria alkotója Damon Lindelof, akinek a Lost – Eltűntek című sorozatot is köszönhetjük. A produkció szereplői között olyan nevek tűnnek fel, mint  Regina King, Don Johnson, Jean Smart vagy Jeremy Irons.

A Rorschach-maszkot viselő gonosztevők egyike / Fotó: HBO

Lindelof Watchmen sorazata a népszerű Alan Moore 1987-es grafikus novelláján alapul. Zack Snyder rendezésében 2009-ben már készült egy mozifilm Watchmen: Az őrzők címmel a képregény alapján. Az egy alternatív ’80-as években játszódik, ahol az igazságtevő szuperhősök őrzik az amerikai nép nyugalmát és megakadályozzák egy atomháború bekövetkeztét.

A Netflix szépen odaszúrt a HBO-nak: elhappolták a Trónok harca készítőit

David Benioff és Dan Weiss aláírták a szerződést, amely szerint az elkövetkező években Netflix-sorozatok és -filmek készítésében fognak részt venni forgatókönyvíróként, producerként és rendezőként – írja a a Netflix közleményére hivatkozva. Az összegről, amellyel megnyerték maguknak a filmeseket, a szolgáltató nem közölt információkat. A hollywoodi sajtó ugyanakkor “kilenc számjegyű összegről” írt.

A Lindelof-féle Watchmen napjaink alternatív változatában játszódik, ahol a rendőrséget egy Rorschach-maszkot viselő gonosztevő banda terrorizálja. Regina King egy olyan szuperhőst játszik, akit kifejezetten a 10 részes szériához alkottak meg.

Jeremy Irons a Watchmen-sorozatban / Fotó: HBO

Jean Smart és Jeremy Irons pedig a Moore-féle Watchmenből ismert Laurie Blake és Adrian Veidt karaktereket formálják meg.

Watchmen | Official Comic-Con Trailer | HBO

There is a vast and insidious conspiracy at play. #WatchmenHBO debuts this October. From Damon Lindelof and set in an alternate history where masked vigilantes are treated as outlaws, this drama series embraces the nostalgia of the original groundbreaking graphic novel of the same name while attempting to break new ground of its own.

A Watchmen tehát október 2-án debütál az HBO-n, ezt sorozat Twitter-oldalán is megerősítették.

Hirdetés