Követem Design Zseniális okossétabotot tervezett egy vak mérnök

Zseniális okossétabotot tervezett egy vak mérnök

Promóció

Ki mondta, hogy az okoseszközök nem könnyíthetik meg a fogyatékkal élők mindennapjait? Egy török látássérült mérnök megtervezte a sétabotok csúcsát.

Promóció
- Advertisement -

Okossétabot ma már nem sci-fi. Egy török, vak mérnök feltalálta az eszközt, írja a My Modern Met. A Braille-írásos okosóra után a látássérültek egy másik hétköznapi problémára, a navigációra lelhetnek megoldást egy forradalmi sétabotban.

A WeWalk okossétabot / Fotó: WeWalk

Kursat Ceylan, a Young Guru Academy török vezérigazgatója és társalapítója tervezte az eszközt. És vakságából adódóan ő maga is rászorul annak használatára. A WeWalk beszédfelismeréssel, beépített hangszórókkal és tengernyi szenzorral van ellátva.

A Lego újításának köszönhetően vak és gyengén látók is játszhatnak

Nagylelkű és megható találmánnyal állt elő a Lego: ezentúl vak és gyengén látó gyerekek is legózhatnak majd, így tanulva meg a betűket és a számokat. A cég 250 Lego-darabot látott el Braille-írással, amely a Lego Braille Bricks nevet kapta. lego vakoknak

A technológiai felszereltségnek köszönhetően a bot beépített Google Maps és GPS-navigációra képes. Továbbá Bluetooth is került bele, tehát más okoseszközökkel is összepárosítható. A szenzorok a legapróbb akadályokat is érzékelik és rezgőmotorral jelzik a felhasználónak. Még a pálca fogantyújához is került érzékelő, hogy a mellvonal feletti akadályok is észlelhetők legyenek.

“Manapság a legtöbbet repülő autókról beszélgetünk. Ilyenkor elfelejtjük, hogy ezek az emberek [vakok és látássérültek] csak egy egyszerű bottal tudnak közlekedni” – nyilatkozta a CNN-nek Ceylan.

Promóció
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3