Nézem Film A Whitney Houstonról szóló dokumentumfilm sokkoló részleteket tár fel...

A Whitney Houstonról szóló dokumentumfilm sokkoló részleteket tár fel az énekesnő tragikus életéből

Promóció

Whitney Houston a 20. század legkeresettebb előadóművészeinek egyike volt. Drogfüggősége miatt többször került a címlapokra, és végül 48 évesen egy szálloda fürdőkádjában halt meg 2012-ben. Kevin Macdonald róla készített dokumentumfilmet.

Promóció
- Advertisement -

Macdonald otthonosan mozog a dokumentumfilmes műfajban (Bob Marley: A szabadság útja) és a nagyjátékfilmek világában is (Az utolsó skót király).

Whitney-ről szóló dokujában azt a kérdést feszegeti, az énekesnő miért nem tudott megszabadulni függőségétől, és valaki, aki olyan sugárzóan boldognak és életvidámnak tűnt, hogy mehetett keresztül ennyi szenvedésen. 

A rendező szinte minden közeli hozzátartozót megkérdezett, hogy közelebb jusson a válaszhoz. Az ex-férj, Bobby Brown szerint Whitney születése pillanatától fogva meg volt áldva és el is volt átkozva. 

Whitney Houston és Bobby Brown / Fotó: Richard Corkery / NY Daily News Archive / Getty Images

Nagyon korán felfigyeltek szépségére és kitűnő hangi adottságaira. Már egészen pici korában a templomi kórusban énekelt. Gospel iránti szeretetébe aztán belerondított, amikor kitudódott, hogy anyja összeszűrte a levet a templomi lelkésszel. Az incidens miatt elváltak a szülei.

Miközben édesanyja, aki maga is énekesnő volt, igyekezett a jó keresztény család imázsát fenntartani, a színfalak mögött egészen más jellegű dolgok történtek.

Whitney a 16. születésnapján kipróbálta a kokaint. A különböző drogok használata hamarosan örvényként rántotta magával Houstont.

Az okok keresése közben Macdonald felveti a kettős tudatnak a kérdését, amivel annak az afro-amerikai, gettóból származó lánynak kellett megküzdenie, aki egész fehér Amerika szívét rabul ejtette. Felmerül a biszexualitás problémája is, amit Houston nyilvánosan tagadott.

Ehhez jött egy rossz házasság a balhés életvitelű Brownnal, aki féltékeny lett felesége meredeken felívelő pályájára a Több mint testőr elsöprő sikere után.

Whitney Houston és Kevin Costner a Több mint testőr című filmben / Fotó: Filmaffinity

Ezeket az életrajzi adatokat valószínűleg mindenki ismeri többé-kevésbé.

Ám a dokumentumfilm vége behoz egy új, eddig ismeretlen elemet állítólagos gyermekkori molesztálásról.

Ez a szál megjelenik Houston lányával, Bobbi Kristina Brownnal kapcsolatban is, aki 3 évvel édesanyja halála után maga is elhunyt.

A film a BBC írója, Nicholas Barber szerint némi fényt visz be a generációk közötti sötétségbe, és így talán segíthet más szenvedő gyerekeknek, legyenek akár gazdag és elképesztően híres családok sarjai.

Promóció
ForrásBBC
Promóció
Promóció

legnépszerűbbek

A WHO üzeni: ezeket tartsd be, hogy ne kapd el a koronavírust

Az ENSZ Egészségügyi Világszervezete (WHO) ajánlásokat tett közzé, milyen szabályokat érdemes betartani a megelőzés gyanánt, valamint mik a koronavírus tünetei.

Az olasz nővér megmutatta, milyen káros hatásai vannak a koronavírusnak

Egy olaszországi nővér a koronavírus frontvonalából posztolt.

Így teszi tönkre a tüdőt a koronavírus

A felvételek az egyik olyan kínai páciens tüdejéről készültek, aki még tavaly decemberben hunyt el Kínában.
Promóció

a szerk. ajánlása

Andy Warhol cipőillusztrátorként kezdte – Érdekességek a pop-art atyjáról

Andy Warhol a XX. század egyik legmeghatározóbb művésze volt.

Laczkovich Borbála, a Banksy-kiállítás kurátora: „A felszín mögött egy komplex és ellentmondásos képet kapunk”

Laczkovich Borbála, a Godot Kortárs Művészeti Intézet kurátora segítségével tisztába tesszük, mit is jelent egy Banksy-mű hitelessége, jogos-e a művész szellemiségére hivatkozni a kiállítás ellen, miközben jópár műhelytitokra és felszín alatti sztorira is fény derül.

Saiid: „Ugyanaz a vonat, csak lecsatoltak egy pár vagont”

A lényeg, hogy az „élet szörfdeszkáján” sodródni és ride-olni is ugyanolyan jó lehet!

ez is érdekeltéged
<3