Bár Whitney Houston hét évvel ezelőtt halt meg, a hagyatéka viszonylag kis mértékben használta ki a zenei ikon halálát. De úgy tűnik, a Whitney Houston-hagyaték tartogat még projekteket, írja a Variety.

Miután Whitney elhunyt, kiadtak néhány meg-nem-jelentetett dalt és néhány dokumentumfilmet, de a zeneipar hagyományaihoz képest egészen visszafogottan kezelte az énekesnő halálát. Hét év után a hagyaték úgy döntött, megnyitja kapuit, és több projektbe is belevág. Leszerződtek a Primary Wave menedzsment céggel egy hologramturnéra, egy kiadatlan dalokból álló albumra, egy musicalra és még többre.

Amy Winehouse-ból is bazári majom hologramot csinálnak

Amy Winehouse hologramja 2019-ben indul világkörüli turnéra. A “fellépések” úgy néznek majd ki, hogy egy zenekar élőben tolja az alapokat, erre jönnek rá Winehouse slágereinek újrakevert éneksávjai, és a 27 évesen elhunyt énekesnő holgramja, ami ott fog villódzni a színpadon. A szörnyűséget egy Base Hologram nevű cég viszi színpadra Winehouse apja, Mitch jóváhagyásával, aki a turnét egy álom beteljesülésének nevezi.


Pat Houston, Whitney sógornője és korábbi menedzsere szerint az utóbbi hét év érzelmileg nagyon megterhelő volt. Most viszont már a stratégiáról szól. Mielőtt az énekesnő elhunyt, olyan mértékű volt a negativitás Whitney Houston neve körül, hogy a közvélemény már nem tudott a zenére koncentrálni. A személyes érzelmek miatt az emberek elfelejtették, miért is szerettek bele az énekes munkájába. Pat azt is leszögezte, hogy függetlenül a dokumentumfilmek és a bulvár állításaival ellentétben Whitney nem küzdött anyagi problémákkal a halála idején. Elmondása alapján ugyan nem voltak multimilliói, de nem is volt leégve.

A Whitney Houstonról szóló dokumentumfilm sokkoló részleteket tár fel az énekesnő tragikus életéből

Macdonald otthonosan mozog a dokumentumfilmes műfajban ( Bob Marley: A szabadság útja) és a nagyjátékfilmek világában is (Az utolsó skót király ). Whitney-ről szóló dokujában azt a kérdést feszegeti, az énekesnő miért nem tudott megszabadulni függőségétől, és valaki, aki olyan sugárzóan boldognak és életvidámnak tűnt, hogy mehetett keresztül ennyi szenvedésen.


Először a hologramturnéra kerül sor. Az énekesnő képét az eredeti háttérbanda kíséri majd, köztük Whitney testvére (és Pat Houston férje), Gary Houston. A turné mellett egy albumon is dolgoznak, ami Whitney 1985-ös debütáló albumának jeleneteit is felhasználja majd. Mindezek megkoronázásaként egy látványos Broadway musicalre is számíthatunk, de egyelőre a hologramturnéra fókuszálnak.

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet

Nincs több cikk