Who the Fuck is Banksy? A német kisváros lakói a koronavírus miatt nem tudják meg

Németország is újra korlátozásokat eszközölt a növekvő koronavírus-járvány miatt. Ennek okán a weilburgi Who the Fuck is Banksy című tárlat is bezárt.

Pedig ezren voltak kíváncsiak rá

Tízezer látogatója volt a személyét titokban tartó grafittiművész, Banksy weilburgi kiállításának. A kisváros múzeumának rendezvényére csaknem annyian voltak kíváncsiak, mint amennyien egyébként egész évben fordulnak meg az intézményben.

who the fuck is banksy kiallitas weilburg koronavirus
A Who the Fuck is Banksy című tárlat Weilburgban / Fotó: DPA

A Who the Fuck is Banksy című tárlat szeptember 2-án nyílt meg a Rosenhang Múzeumban, és eredetileg november 22-ig látogathatta volna a közönség, de a pandémia terjedésének megakadályozására Németországban hozott rendelkezések miatt ennek az intézménynek is be kellett zárnia.

Elképzelhető a hosszabbítás

Michael Shultz, a múzeum főkurátora elmondta: elképzelhető, hogy a kiállítást meghosszabbítják.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Ennek érdekében már el is kezdtek tárgyalni az alkotásokat kölcsönző illetékesekkel. A Hessen tartományban fekvő Weilburg múzeuma elsősorban a kortárs művészetekkel foglalkozik. A Bristolból származó Banksy, aki a kilencvenes évek végén költözött Londonba, erős társadalomkritikát megfogalmazó, az utcákon váratlanul megjelenő graffitijeivel szerzett magának hírnevet.

A titokzatos művész egyébként több alkalommal is "megszólalt" a koronavírus-járványra reflektálva.

A legutóbbi munkáját az egészségügyi dolgozóknak ajánlotta, alkotásában egy kisfiú egészségügyi dolgozókkal mint szuperhősökkel játszott, Batman és Pókember pedig a kukában figyelte. De a maszkviselés fontosságára is felhívta a figyelmet.

Kapcsolódó cikk

Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Noha nagy port kavart, de Budapesten is szerveztek tárlatot – kritikánkat itt, a kiállítás kurátorával készített interjúnkat pedig itt olvashatod –, amit az első hullám utáni bezárás után újra megtekinthette a közönség.


Ez is érdekelhet

Top sztorik a rovatból