Will Smith lemondott az amerikai filmakadémia tagságáról, miután a 2022-es Oscar-gálán megpofozta Chris Rock műsorvezetőt.

A 94. Oscar-díjátadó bizonyára még sokáig központi téma lesz, hiszen Will Smith pofon ütötte Chris Rock komikust, aki felesége autoimmun betegsége kapcsán viccet csinált a színésznő kopaszságából.

Will Smith a történtek után a kirobbant botrány miatt úgy döntött, hogy lemond a Filmakadémia tagságáról, mivel úgy érzi, hogy elárulta a bizalmukat – írta az E! News.

“Azok listája, akiket megbántottam, hosszú, többek közt magában foglalja Chris-t és családját, sok kedves barátomat és szeretteimet, mindazokat, akik jelen vannak, és az otthoni globális közönséget is. Elárultam az Akadémia bizalmát. Megfosztottam a többi jelöltet és díjazottat attól a lehetőségtől, hogy ünnepeljenek. Fáj a szívem” – írta a közleményben Smith.

Hozzátette: “Vissza akarom helyezni a hangsúlyt azokra, akik az eredményeikért figyelmet érdemelnek, és lehetővé szeretném tenni az Akadémia számára, hogy visszatérjen ahhoz a hihetetlen munkához, amelyet a kreativitás támogatása érdekében végez”.

David Rubin, az Akadémia elnöke elmondta, hogy megkapta és elfogadta Smith lemondását. Hozzátette, ennek ellenére az továbbra is folytaták a Smith elleni fegyelmi eljárást az Akadémia magatartási normáinak megsértése miatt a következő, április 18-ra tervezett igazgatósági ülésük előtt.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet