William Shatner állítólag tárgyalásban áll Jeff Bezos kereskedelmi űrrepülő vállalkozásával.

Kirk kapitányból az űrturista lehet

Hamarosan kiderül, hogy William Shatner, a legendás Star Trek-sorozat Kirk kapitánya a valóságban is felmegy-e az űrbe, tudta meg a People.

Bár a tárgyalások még folynak, a lap szinte biztosra veszi, hogy az idős színész is bekerül Jeff Bezos New Shepard elnevezésű űrhajójába a kiválasztott hat kereskedelmi űrutazó közé. Amennyiben októberben fellövik Shatnerrel a fedélzetén az űrhajót, ő lesz a legidősebb ember, aki az űrben járt. A TMZ értesülése szerint egy dokumentumfilm is készülne a sztár űrbeli kalandjáról.

William Shatner Urturista Jeff Bezos

A 2000-ben alapított, űrrepülőgépek gyártásával foglalkozó Blue Origin az idei júliusi útja után immár a második kilövésre készül. A nyári legelső űrutazáson Bezos és testvére mellett az eddigi legfiatalabb és legidősebb űrturista is képviseltette magát a 82 éves Wally Funk és a 18 éves Oliver Daemen személyében.

William Shatner 11 perc alatt az űrben találhatja magát

A New Shepard fedélzetén hat utas tartózkodhat egyszerre, és mivel önvezető jármű, így nincs szükség pilótára sem. Az egyelőre nem derült ki, hogy Shatner mellett ki lenne a másik öt civil utas.

Az űrhajó 11 perc alatt éri el a Kármán Tódorról, az űrrepülés egyik úttörőjéről elnevezett határt, ahol a világűr kezdődik. Bezost, a világ leggazdagabb emberét júliusban alig néhány nappal egy másik milliárdos, Sir Richard Branson saját kereskedelmi útjával beelőzte az űrben.

Kapcsolódó cikk

Top sztorik a rovatból

Ez is érdekelhet